Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Behalve dat je Groot-Brittannië op bepaalde plekken letterlijk kunt zien liggen, heeft het prachtige Normandië historische en culturele banden met de Keltische beschaving. Als je van rust, authenticiteit en afwisselende landschappen houdt en je wilt niet al te lang in de auto zitten, is Normandië een fantastische keuze. Schitterende badplaatsen, fabelachtige rotswanden, weidse vlaktes en prachtige kusten (waaronder de wereldberoemde baai van Mont-Saint-Michel) maken van Normandië een intense beleving, en dat ‘om de hoek van België’.

Zwaarbevochten rust

De band met de Angelsaksische wereld is alleen maar sterker geworden in en na de Tweede Wereldoorlog, toen geallieerde troepen op D-day heldhaftig in de aanval gingen tegen de Duitsers. Stranden als Utah-beach en Omaha-beach herinneren ons aan de duizenden Amerikaanse soldaten die er in 1944 gesneuveld zijn. In het Invasiemuseum word je meegenomen naar de dramatiek van die vrijheidsstrijd.

Granville en Honfleur

Eén van de aantrekkingskrachten van Normandië is de veelzijdigheid, alsof het een soort ‘Frankrijk in het klein’ is. Dat wil zeggen dat je óók in Normandië kunt genieten van stijlvolle en chique winkelstraten en terrassen, bijvoorbeeld in Granville, veelvuldig ‘het Monaco van het Noorden’ genoemd. Ook het havenstadje Honfleur is heel bijzonder en sfeervol, met een haven die al sinds de twaalfde eeuw een belangrijke verbinding is tussen de grote stad Rouen en Engeland. Allebei aanraders!  

Wandelen, fietsen en watersporten

Ook sportieve vakantiegangers kunnen in Normandië alle kanten uit. Belangrijkste trekpleister voor hen is het uitgestrekte natuurgebied Suisse-Normande, waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen en watersporten. Naast prachtige groene heuvels voor zover het oog reikt, springt de kloof waardoor de rivier de Orne loopt in het oog: een perfecte plek om te kajakken of te raften!  

Wat zijn hoogtepunten in Normandië?

Deze noordwestelijke regio van Frankrijk is ‘dichtbij huis’, rijk aan historie en ongelofelijk veelzijdig.

  • Dieppe (schilderachtige badplaats tussen twee enorme kliffen in, bijzonder mooie ligging!)
  • Port Racine (kleinste haventje van Frankrijk, je wordt er bijna onvermijdelijk verliefd op)
  • Suisse-Normande (fantastisch natuurgebied dat ruimte biedt aan vele sportactiviteiten)
  • Rouen (grootste stad van Normandië, sfeervol historisch centrum)
  • Kerk van Bayeux (prachtig middeleeuws stadje, de plaatselijke kerk geldt als één van de mooiste, Gothische bouwwerken ter wereld)
  • Cathédral Notre Dame (in het fraaie plaatsje Évreux staat deze schitterende kathedraal met kunstige glas-in-lood-ramen)
  • Normandy American Cemetry (indrukwekkende begraafplaats met gedenkteken en zuilengalerij, er liggen 9387 gesneuvelde Amerikaanse soldaten)  

Reis naar Normandië

Logo Doets Reizen Frankrijk

Normandië