De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Frankrijk

Boottocht naar de Lérins eilanden

4 Actueel reisaanbod

Vanaf de promenade La Croisette zie je de twee Lérins eilanden, Ile Sainte-Marguerite en Ile Saint Honorat, al liggen. Het is dan ook maar een paar minuten varen met de publieke boot naar dit unieke plekje waar je heerlijk tot rust kan komen.

Het eiland van de monniken

De abdij op het kleinere eiland Ile Saint Honorat wordt bewoond door Cisterciënzer monniken en is sinds de 4e eeuw al in gebruik. Ze leven in een 16 eeuwen oude abdij, die gelegen is midden tussen de wijnranken en wijn is dan ook een belangrijke productie. Tijdens een rondleiding of een retraite voelt het alsof je terug gaat in de tijd en is het de perfecte plek om weer helemaal bij te komen, want je hoort vrijwel alleen gefluister en krekelzang.

De bosrijke omgeving op Ile Sainte-Marguerite

Ile Sainte-Marguerite is het grootste eiland van de Lérins eilandengroep, met een lengte van 3 kilometer en 900 meter breed. Met de bosrijke omgeving is het dan ook de perfecte plek voor een wandeling in de ongerepte natuur. Loop dan ook zeker even langs Fort Royal, want in deze voormalige gevangenis heeft de man met het ijzeren masker opgesloten gezeten en zijn cel kun je dan ook bezoeken. 

Reizen in de buurt van Boottocht naar de Lérins eilanden

Logo Doets Reizen Frankrijk

Boottocht naar de Lérins eilanden