De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Frankrijk

Moderne en hedendaagse kunst in museum Fondation Maeght

4 Actueel reisaanbod

​Net buiten Saint-Paul de Vence vind je museum Fondation Maeght​ met het bijbehorende park. Met meer dan 13.000 werken heeft het museum een van de grootste collecties schilderijen, sculpturen en werken op papier van moderne en hedendaagse kunst van Europa. Moderne en hedendaagse kunst wordt hier tentoongesteld in het museum én in de prachtige beeldentuin.

Het museum

Het unieke architectonische gebouw dat is ontworpen door Josep Lluís Sert toont de moderne en hedendaagse kunst in alle vormen en maten. Schilders en beeldhouwers werkten samen om een mix  te creëren tussen kunst, natuur en architectuur. De hoogtepunten van de Fondation Maeght zijn onder meer de binnenplaats van Giacometti, een grillige beeldentuin van de Catalaanse kunstenaar, monumentale mozaïekwerken, een zwembad en de mechanische fontein. Vergeet niet om nog naar de twee dakterrassen te gaan voor een spectaculair uitzicht vanaf de heuvel.

Het beeldenpark

Als bezoeker kan je ook genieten van de prachtige beeldentuin met een wisselende selectie van werken. De schitterende ligging en de collectie maken van de Fondation Maeght een uniek geheel. 

Reizen in de buurt van Moderne en hedendaagse kunst in museum Fondation Maeght

Logo Doets Reizen Frankrijk

Moderne en hedendaagse kunst in museum Fondation Maeght