Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Frankrijk

Touren over de kustweg Corniche d'Or

4 Actueel reisaanbod

Een lekker dagje touren aan de Côte d'Azur? Pak de auto en rijd over de prachtige kustweg Corniche d’Or van ongeveer 40 kilometer. De slingerende weg brengt je langs fenomenale uitzichten, baaien, rotsen en eilandjes. De weg levert schitterende uitzichten op!

Sfeervolle badplaatsen

De prachtige kustweg Corniche d’Or tussen Mandelieu en Saint-Raphaël trakteert je op fenomenale uitzichten, idyllische baaien en lieflijke dorpjes. De slingerende weg neemt je mee de rotsachtige natuur in. Een goede plek voor een korte pauze is Le Dramont en even voor Cannes en Na Théoule-sur-Mer brengt de Corniche d’Or je bij Mandelieu-La Napoule. Ee echte aanrader is een bezoek aan het ‘Chateau La Napoule’. Een prachtig kasteel in art-nouveau stijl dat bijna letterlijk in de zee ligt.

Verbazingwekkende rotsen

Langs de kustweg Corniche d'Or vormt de verbazingwekkende vulkanische rots van het Massif de l'Esterel een onregelmatig, grillig reliëf van kliffen en rode steen. Beneden vallen een groot aantal kleine eilanden op tegen een achtergrond van turkoois water. De uitgestrekte, met bomen begroeide Esterel-heuvelrug reikt tot een hoogte van meer dan 600 meter. Niet te missen: de Sémaphore du Dramont, een prachtig uitzichtpunt over de Maures-heuvels en de rotsen van de "Lion de Mer" en "Lion de Terre" die de ingang van de Golf van Fréjus bewaken.

Reizen in de buurt van Touren over de kustweg Corniche d'Or

Logo Doets Reizen Frankrijk

Touren over de kustweg Corniche d'Or