De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

In Cannes is de belangrijkste sport: zien en gezien worden. Vele beroemdheden zijn je al voorgegaan naar dit luxe en zonnige vakantieoord. Flaneer op Boulevard de la Croisette, geniet aan de zandstranden en wandel door de middeleeuwse straatjes in het oude centrum van Le Suquet. Natuurlijk kun je een bezoek aan Palais du Festival niet overslaan, want dit is de plek waar elk jaar het filmfestival wordt gehouden.

Gezien en gezien worden in Cannes

Het toerisme in Cannes heeft kunnen groeien dankzij de aantrekkelijke, uitgestrekte zandstranden. Maar de stad is door het jaarlijkse filmfestival wereldwijd nóg bekender geworden. Het is er, zoals gezegd, zien en gezien worden. En dat is dan ook de reden dat vele beroemdheden vakantie vieren in deze zonnige stad, gelegen aan de Côte d’Azur. 

Flaneren op de boulevard

Flaneren over de boulevard én door de jachthavens: dat is wat Cannes zo heerlijk maakt. De Boulevard de la Croisette loopt langs de kust en is het toeristische centrum van Cannes. Het geeft je een prachtig uitzicht op de luxe auto’s en de exclusieve hotels, waarvan het Carlton Hotel misschien wel de top is. In Cannes laat iedereen graag zijn pracht en praal zien aan de wereld én grote kans dat je hier een beroemdheid spot. En wat zeker bijzonder is: tussen de hele oude dennen van de  golfbaan ‘Golf de Mandelieu’ ben je én in een groene oase, maar hoor je ook de vliegtuigen overkomen en zie je de TGV’s voorbij schieten. Unieke ervaring! 

De allure van Cannes

In de negentiende eeuw heeft Cannes zich ontwikkeld van vissersdorp tot populair vakantieoord. Naast het dwalen langs de palmbomen en het vertoeven op de prachtige zandstranden met het azuurblauwe water, zijn de bezienswaardigheden talrijk. De middeleeuwse straatjes met smalle en oude trappen in het oude centrum van Cannes, bijvoorbeeld, ook wel Le Suquet genoemd, leiden je naar het kasteel en Place de la Castre. Niet alleen voor de historie moet je hierheen gaan, het centrum biedt ook een fenomenaal uitzicht over de baai. Breng daarnaast ook een bezoek aan de versmarkt. De locals gaan graag naar de Marché Forville. Hier kun je fantastische, lokale producten uit de Provence proeven!

Reis naar Cannes

Logo Doets Reizen Frankrijk

Cannes