Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Nostalgische grandeur… Aan de Côte d’Azur is de ene badplaats is nóg mooier en chiquer dan de ander. Cannes, Nice, St. Tropez… Droomplekken voor de tóch al verwende jetset… Maar Zuid Frankrijk is meer dan fraaie kusten en een azuurblauwe zee. Onze tips? De sfeervolle Provence en de nog niet zo bekende provincie la Drôme.

Autorondreizen door Zuid Frankrijk

Zuid-Oost Frankrijk is het deel van Frankrijk dat wereldwijd het meest populair is. Vooral de Côte d’Azur, met beroemde badplaatsen als Cannes, Nice en St.Tropez, hebben een faam die tot ver buiten Europa reikt. En dan hebben we het nog niet eens over de dwergstaat Monaco met zijn vele beroemdheden, dat nóg meer glamour toevoegt aan Zuid-Oost Frankrijk. Iets rustiger, maar nog altijd zonnig en vol levenslust, is de Provence. Tussen de wijnranken, de zonovergoten heuvels en de sfeervolle stadjes (Avignon) drink je hier dat typische ‘joie de vivre’ in, dat zo bij Frankrijk hoort. Tenslotte is er de regio Hautes Alpes, waar je de ruige natuur kunt opzoeken, zeker als je naar het Parc National des Écrins gaat, een ongelofelijk rijk gebied met diepe meren, schitterende gletsjers, besneeuwde bergtoppen en adembenemende bossen. 

Tips voor een autovakantie Zuid-Frankrijk

  1. Een kijk je neem in de badplaats Cannes, of beter nog er voor een paar dagen of langer logeren, is een onvergetelijke ervaring. De palmbomen van de Boulevard de la Croisette zijn vanwege het jaarlijkse filmfestival waarschijnlijk de meest gefotografeerde palmbomen ter wereld. Ook Brad Pitt laat zich er graag vereeuwigen.
  2. Voor fietsliefhebbers is de beklimming van de Mont Ventoux een geweldige belevenis. Menig beroepsrenner heeft de tanden stukgebeten op deze ‘reus van de Provence’, die bekend staat om de soms snel omslaande weersomstandigheden. Kun je de berg aan? 
  3. Het dynamische Marseille gaat, als we ons niet vergissen, een grote toekomst tegemoet. De stad is ontwaakt, trekt jonge ondernemers en daarom schieten de leuke terrassen en coole tentjes als paddenstoelen uit de grond, vooral in de wijk ‘Le Panier’.   

Doets Reizen voegt een extra ster toe! 

Zuid-Oost Frankrijk heeft vele exclusieve plekken, maar als je met Doets Reizen gaat voeg je daar nog een extra ster aan toe. Wij kennen de bijzondere accommodaties, excursies en andere extra’s waardoor je verblijf nóg prettiger en avontuurlijker wordt.

We helpen je met het uitstippelen van een droomvakantie. 

Heb je speciale passies, voorkeuren of exclusieve wensen? Doets Reizen heeft altijd een luisterend oor en rare vragen bestaan bij ons niet. Dus maak je reis naar Zuid-Oost Frankrijk extra de moeite waard door je wensen met ons te delen. Wij staan voor je klaar! Onze lokale partners in Frankrijk zorgen dat je op de mooiste plekken komt. 

Reizen naar Zuid Frankrijk

Logo Doets Reizen Frankrijk

Zuid Frankrijk