Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Frankrijk

Auvergne-Rhône-Alpes

2 Actueel reisaanbod

Mooi hoor, dat spreekwoordelijke, luie leventje ‘als God in Frankrijk’. Maar in de regio Auvergne-Rhône-Alpes ga je, als je daar zin in hebt, een sportieve vakantie tegemoet. En word je voortdurend uitgedaagd om uit je stoel, uit je auto en achter je wijnglas vandaan te komen. Hier zit je middenin het avontuurlijke Frankrijk! Naast actieve mogelijkheden kun je dagenlang slenteren over gezellige marktjes of zwemmen in kraakhelder riviertjes. Deze regio prikkelt je zintuigen.

Sportieve regio

Auvergne-Rhône-Alpes is, kortom, een fantastische bestemming voor de sportieve reiziger. Of je nu wilt wandelen, kanoën, fietsen, rotsklimmen, skiën of langlaufen: je hebt de geweldige locaties voor het uitkiezen. En als je dan fiks hebt gesport en je lichaam erom smeekt verwend te worden, beschikt de regio Auvergne-Rhône-Alpes over prachtige kuuroorden als het sfeervolle Aix-les-Bains, het stijlvolle Vichy en het idyllisch gelegen Royat. 

Er is maar één Puy de Dôme

Oprijzend uit het omliggende landschap, als een niet te missen reus, is daar de Puy de Dôme. Deze ‘eenzame’ berg, hoogtepunt van de Auvergne, is zowel beroemd bij natuur- als wielerliefhebbers. Hoewel de vulkaan wetenschappelijk ‘dood’ of ‘inactief’ is verklaard, doet dat niets af aan de adembenemende tocht naar en langs de vulkaankegel. Dat spektakel vergeet je nooit meer! Voor de wielerfanatici is er natuurlijk de vijf kilometer lange beklimming van de Puy de Dôme, in het voetspoor van illustere ‘oude ‘ helden als Eddy Merckx, Joop Zoetemelk en Bernard Hinault.      

Fantastische Drôme

Speciale vermelding, zeker voor in de zomer, verdient de Drôme. Een gebied dat ongelofelijk gevarieerd is en waar je én het kale heuvellandschap van Zuid-Frankrijk al kunt bewonderen, én de natuurpracht van wijngaarden en lavendelvelden kunt beleven én een grote variëteit aan schilderachtige kastelen, steden en dorpjes bijna zeker je hart verovert.

Verrassend Lyon

Natuurlijk moet Lyon, achter Parijs, tweede viool spelen in Frankrijk. Maar dat wil niet zeggen dat Lyon stilzit, juist niet: de bevolking groeit er het snelst. Behalve dat de ommuurde binnenstad ongekend fraai is en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is Lyon ook culinair een steeds grotere factor van belang. En ja, om de zoveel tijd daagt het minder kapitaalkrachtige Olympique Lyon het machtige Paris St. Germain uit en wordt het landskampioen. Proef daarom de sfeer van het jonge, uitdagende Frankrijk!

Wat zijn hoogtepunten van de Drôme?

Omdat Doets Reizen een beetje verliefd is op de rijke gevarieerdheid van de Drôme gaan we wat uitgebreider in op deze streek. En zetten we de fantastische hoogtepunten puntsgewijs voor je op een rij:

  • Kasteel van Grignan (waanzinnig uitzicht op lavendelvelden)
  • Nationaal Park De Vercors (adembenemend kalkplateau met bergweggetjes en canyons)
  • Nyons (schitterend stadje omringd door olijfbomen)
  • Palais Idéal (wonderbaarlijk kunstwerk waar je ogen niet snel genoeg van krijgen)
  • Valence (prachtige stad vol groen, water, stemmige terrassen en zichtbaar Romeinse invloeden)
  • l’Hermitage (schilderachtig wijngebied vol heerlijke wijnen, ook prachtig voor wandelaars en fietsers) 
  • De Vallée de la Roanne en de rivier de Drôme. Kraakhelder en blauw water, rotspartijen en lavendelvelden. Betoverend... 
  • Chute de la Druise in de Vercors. Via aan prachtige scenic route passeer je watervallen, kolkende riviertjes en met mos begroeide oevers. 

Bestemmingen in Auvergne-Rhône-Alpes

Reizen naar Auvergne-Rhône-Alpes

Logo Doets Reizen Frankrijk

Auvergne-Rhône-Alpes