Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Frankrijk

Zuid-West Frankrijk

4 Actueel reisaanbod

Ruig én hip, gebied van uitersten… Dit deel van Frankrijk is van alle markten thuis. Surfen op zee in Biarritz, het proeven van een andere cultuur in Frans Baskenland, wegdromen bij een prachtig kronkelende rivier in de Dordogne of even lekker van de radar verdwijnen in wijnhoofdstad Bordeaux. Álles kan in Zuid-West Frankrijk…

Autorondreizen door Zuid-West Frankrijk

Zuid-West Frankrijk is een gebied dat bijzonder veelzijdig en avontuurlijk is. Niet vreemd als je bedenkt dat het wat betreft oppervlakte al vele malen groter is dan Nederland. Onder dit gebiedsdeel vallen onder andere de schilderachtige kastelen en wijngaarden in de Dordogne, de prachtige jachthaven en de coole stranden van Biarritz, de indrukwekkende bergen en bijzondere klanken van Frans Baskenland alsook de grootsteedse beleving van een zelfbewuste stad als Bordeaux en de unieke bossen van Les Landes. Kortom, Zuid-West Frankrijk is een diverse optocht van allerlei landschappen, culturen en activiteiten waar je zelf je keuze uit kunt maken. De bal ligt bij jóu! 

Tips als je dit veelzijdige deel van Frankrijk aandoet

  1. Eén van de meest legendarische, Franse kuststadjes is Biarritz. Unieke sfeer, kabbelend tempo. En als je in het juiste restaurant zit, met uitzicht over de oceaan, zal de ‘view’ over het water je nog lang bijblijven. 
  2. Wie ontkomt eraan als je door de Dordogne rijdt? Wegdromen bij het idee in zo’n idyllisch dorpje te gaan wonen, vast vlakbij een wijngaard en een boulangerie, en dan schandalig gaan genieten van ‘het goede leven’? Met zijn kronkelende rivier en schilderachtige kastelen en plaatsjes komt de Dordogne aardig de buurt van het paradijs. 
  3. Een andere belevenis die zich op je netvlies vastzet (maar van een heel andere orde), is een bezoek aan het dorpje Oradour-sur-Glane. Op deze plek is alles exact zo ‘gebleven’ nadat de Duitsers er hun gruweldaden hadden begaan, waardoor je heel dicht bij de macabere sfeer van de Tweede Wereldoorlog komt. 

Wij reserveren de beste adressen voor jou

Naar welk deel van Zuid-West Frankrijk je ook reist, Doets Reizen kent er de beste accommodaties en zorgt dat jij – very VIP, dus eerste rij – gaat genieten. Elke dag zul je uitgerust en fit ‘aan de start’ verschijnen En maximaal al het opwindends ondergaan dat Zuid-West-Frankrijk te bieden hebben. 

Extra's zoveel je wilt

Heb je jouw zinnen gezet op een speciaal gebied of favoriete activiteit in Zuid-West-Frankrijk? Aarzel niet met ons je reisplannen door te nemen. Het succes van Doets Reizen is dat we geen enkele vraag raar vinden of te ver vinden gaan, en dat we er álles aan doen de reis samen te stellen die jij voor ogen hebt, inclusief excursies, gidsen en/of bijzondere tickets. Jouw plezier is waar we het voor doen.  

Bestemmingen in Zuid-West Frankrijk

Reizen naar Zuid-West Frankrijk

Logo Doets Reizen Frankrijk

Zuid-West Frankrijk