Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Laugardalur is een district van Reykjavík, de hoofdstad van IJsland. Het ligt net ten oosten van het stadscentrum en bevat verschillende recreatieve voorzieningen, waaronder het belangrijkste stadion. In Laugardalur vind je een jeugdherberg, een camping en het grootste thermale buitenbad waar je het hele jaar door kunt zwemmen.

Geschiedenis

Laugardalur was vroeger bekend vanwege de vele warm waterbronnen die dit gebied rijk was. Het warme water werd vooral gebruikt om de was te doen door de inwoners van IJsland. Zij liepen de lange weg vanuit het centrum van IJsland, nu bekend als winkelstraat Laugavegur, om de warmwater bronnen te bereiken. Vandaag de dag herinneren diverse beelden langs de Laugavegur straat aan de route die huisvrouwen jaren lang aflegden. Met de ontwikkeling van sanitair was het niet meer nodig om voor het wassen naar Laugardalur te lopen, waardoor dit stopte rond de jaren '30.

Bezienswaardigheden

Belangrijkste bezienswaardigheden in Laugardalur zijn onder andere twee musea: Ásmundarsafn en Sigurjón Ólafsson-museum. Het Ásmundarsafn museum dankt zijn naam aan de IJslandse beeldhouwer Ásmundur Sveinsson, ook worden hedendaagse kunstenaars tentoongesteld. Het Sigurjón Ólafsson-museum is gewijd aan de beeldhouwer Sigurjón Ólafsson, ook worden er in de zomer culturele evenementen georganiseerd.

Voor families is er ook voldoende te doen. Er zijn diverse parken en recreatie gebieden. De enige dierentuin van IJsland vind je in Laugardalur, met alle rassen van dieren die in IJsland leven, zoals IJslandse geiten en paarden, maar ook rendieren, zeehonden en poolvossen. Daarnaast is er een speelpark, botanische tuinen en het grootste zwembad van IJsland, Laugardalslaug, wat wordt verwarmd door de warmwaterbronnen van het gebied.

Reizen in de buurt van Laugardalur

Logo Doets Reizen IJsland

Laugardalur