Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Velen reizen naar Kanto voor de dynamische wereldstad Tokio, maar de regio heeft méér highlights die het waard zijn om ruim de tijd voor te nemen. In het zuidoosten (Chiba) vind je verborgen stranden en in het noorden (Nikko) ontdek je de spectaculaire tempels en schrijnen van Toshogu, de rustplaats van Tokugawa-shogunaat (oud heersers van Japan). Ontrafel alle mysteriën in de zeven Japanse prefecturen van de fantastische Kanto-regio.

Allesbehalve oppervlakkig

Kanto kenmerkt zich door zijn dichtbevolkte wereldsteden (Tokio en Yokohama) en het uitgestrekte Kantō Plain: Japan’s grootste vlakte (17.000m2) die meer dan de helft van Kanto bedekt en wordt doorkruist door de Sagami, Tone en Naka River. Binnen de grenzen vind je maar liefst zeven prefecturen (provincies) met ieder zijn eigen charmes en hoogtepunten: Gunma, Tochigi, Ibaraki, Saitama, Tokio, Chiba, en Kanagawa. Met het bruisende Tokio als centraal punt is Kanto een dynamisch gebied van opvallende moderniteit, maar tegelijkertijd een landelijke regio vol ruige kustlijnen, uitgestrekte zandstranden en hoog oprijzende bergen.

Ruim de tijd in Tokio

Tokio brengt oud en nieuw samen op een plek die door méér dan 35 miljoen mensen wordt bewoond. Bewonder de 400-jaar oude bloementuinen van Koishikawa, typisch Japanse Senso-ji tempel en de idyllische straatjes van Yanaka en je weet zeker dat je in Japan bent. Wie het moderne leven in de stad wil ervaren bezoekt de kleurrijke Green Tower (‘verticaal bos’ met zicht op Mount Fuji), Tokio International Forum (futuristisch en multifunctioneel), de 570-meter lange Rainbow Bridge (die ’s nachts oplicht) en de lichtzee van Akihabara (Times Square van Japan). Tokio is zonder twijfel een wereld op zichzelf.

Natuur in andere prefecturen

Wie Tokio (grotendeels) gezien heeft reist af naar Mount Takao, een rustgevend toevluchtsoord waar je kunt wandelen en je vergapen aan een prachtig uitzicht op het stadse landschap. Verder naar het zuiden vind je Kanagawa, de prefectuur die vooral bekend staat om het kosmopolitische Yokohama (gevuld met pretparken, winkelstraten en prachtige wijken) én het serene Hakone (bekend om zijn Japanse badgelegenheden die hun warmte halen uit de vulkanen Hakone en Fuji). Ten noorden van Tokio ligt de prefectuur Tochigi, waar je de wonderlijkste herfstkleuren (Koyo) van heel Japan en talloze heiligdommen en tempels die op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staan vindt. Het aangelegen Gunma is perfect voor buitenactiviteiten, zoals skiën en snowboarden in de winter en wildwaterraften in de zomer. En de échte adrenaline-zoekers kunnen de Izu Islands bezoeken met een razendsnelle jetfoil-boot.

Hoogtepunten van de Kanto regio

De Kanto-regio is een schatkamer van Japanse natuur, cultuur en historie. De metropool van Tokio overdondert je met neonborden, robotrestaurants en futuristische gebouwen. Maar in de warmwaterbronnen van Hakone of de natuurgebieden van Tochigi kun je juist heerlijk uitrusten. Bezoek (één van) de wonderlijke prefecturen en ontdek de magie van Kanto. Deze hoogtepunten mag je zeker niet missen:

  • Bewonder de prachtige herfstkleuren in Tochigi;
  • Ontdek de futuristische en dynamische wereldstad Tokio;
  • Volg een spannende rafting tour in Gunma;
  • Dobber in de typisch Japanse warmwaterbronnen van Hakone;
  • Stap in het reuzenrad van Yokohama;
  • Klim naar de top van Mount Takao voor een adembenemend uitzicht op Tokio.

Bestemming in Kanto

Reizen naar Kanto

Logo Doets Reizen Japan

Kanto