Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Bij Tokio denk je vooral aan flikkerende neonborden, grote robotshows, vreemde winkels en bijzondere restaurants, maar er is méér dan dat. Maar – verrassing – je kunt ook genieten van prachtige meren en pittoreske sferen zonder Tokio écht te verlaten! Na een korte treinrit ben je bijvoorbeeld in de Okutama Mountains met Okutama als topattractie. Deze bruisende stad is omringd door majestueuze natuurgebieden, waar je allerlei fantastische activiteiten kunt ondernemen. Je raakt, kortom, niet uitgekeken in de provincie Tokio.

Contrast staat symbool

Veel reizigers zetten nauwelijks een voet buiten de stadsgrenzen van grote Japanse steden, zoals Kyoto, Hiroshima en Tokio. Zonde, want dit prachtige land heeft véél meer te bieden. Het zijn de beboste berggebieden, rivierrijke valleien en serene parken die Japan zo magisch maken. Laat de mensenmassa’s, wolkenkrabbers en lichtzeën van Tokio achter je en ontdek de prachtige natuur van de prefectuur (provincie) van Tokio.

Bosbadende knaagdieren

Je staat versteld van de prachtige natuur die Okutama te bieden heeft. De Hikawa Valley Walking Tour en Toke Trail zijn bijzondere tochten door de ongerepte wildernis en een unieke kans om kennis te maken met ‘shinrin-yoku’ (Japanse natuurtherapie in het bos). Deze vorm van mindfulness dompelt je onder in de atmosfeer van de natuur en wordt ook wel ‘bosbaden’ genoemd. Maar pas op voor de knaagdieren, de vallei is namelijk het thuis van de Japanse vliegende eekhoorn.

Cultuur van de natuur

Avontuurlijke reizigers kunnen hun hart ophalen in de Nippara Limestone Cave (800-meter diep ondergronds wonderland) en het Hatonosu-ravijn (40-meter hoge cliff waar je kunt hiken door rivierbeddingen). De rivieren in Okutama en Lake Okutama zijn perfect voor wateractiviteiten, zoals raften, riverboarden, kanoën en suppen. Hongerig na al dat avontuur? In Okutama kun je de meest verrukkelijke vis eten, die bereid wordt op traditionele wijze (‘shio-yaki’). Wél moet je deze vis éérst zelf vangen.

Berg aan heiligdom

Minstens zo spectaculair als de valleien, ravijnen, rivieren en meren in Okutama is Mount Mitake: een 929-meter hoge berg in het Nationale Park van Chichibu Tama Kai, waar je tal van wandelpaden en oude schrijnen vindt. Op de top van de berg bevindt zich een bijzondere jinja (shintoheiligdom), waar Futomani-praktijken plaatsvinden. Bij dit traditionele systeem van waarzeggerij wordt het schouderblad van een hert verwarmd om, via een patroon van scheuren in de huid, de toekomst te kunnen voorspellen.

Hoogtepunten in prefectuur Tokio

Tokio mag dan de ‘city that never sleeps’ zijn, maar de provincie heeft méér te bieden dan robotshows, speelhallen en multinationals. Buiten de stad Tokio vind je talloze natuurgebieden en avontuurlijke buitenactiviteiten. Kom volledig tot rust na (of tijdens) een bezoek aan de drukke stad en probeer (één van) deze hoogtepunten:

  • Ontdek het bruisende (nacht)leven in Tokio;
  • Vergaap je aan fantastische uitzichten vanaf Mount Fuji;
  • Hike door de Hatonosu Ravine of Nippara Limestone Cave;
  • Word één met de natuur tijdens een sessie ‘shinrin-yoku’;
  • Voorspel je toekomst via een Futomani-waarzegger;
  • Geniet op traditionele wijze van je eigen gevangen vis.

Bestemming in Tokio

Reizen naar Tokio

Logo Doets Reizen Japan

Tokio