Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Nergens is de balans tussen de moderne vooruitgang en eeuwenoude traditie van Japan zó goed zichtbaar als in Kyoto, de prefectuur (provincie) die deel uitmaakt van de Kansai Region. Aan zee komen legendes tot leven, in de bergen ontdek je de oorsprong van de Japanse cultuur en in de straten van wereldstad Kyoto maak je kennis met het moderne leven in Japan. Een populaire attractie in het noorden van Kyoto is Amanohashidate, één van de drie schilderachtige landschappen van de ‘Three Views of Japan’. Ontdek met eigen ogen de magie van Kyoto, een plek die je niet snel zult vergeten.

Wervelende wereldstad

De metropool was vroeger de hoofdstad van Japan en biedt vandaag de dag meer historische hoogtepunten en attracties dan elke andere Japanse stad. Waag je in Kyoto aan sierlijke heiligdommen en tijdloze tempels (4.800 in totaal), onberispelijk geklede geisha’s en pittoreske wijken in Gion of indrukwekkende bouwwerken, zoals de Moon Crossing Bridge die over de Katsura River loopt. En wie wil bijkomen van alle hoogtepunten kan opladen in één van de sfeervolle restaurants of ryokan (traditionele Japanse pensions). Kyoto is tevens dé plek in Japan waar het boeddhisme en shintoïsme elkaar kruisen.

Raak niet uitgekeken

Kyoto City is slechts een fractie van het wonderlijke natuurschoon in Kyoto. De noordelijke regio wordt ook wel de ‘Origin of Japan’ genoemd omdat velen denken dat hier het eerste Japanse koninkrijk is ontstaan. Het gebied is een verzamelplaats van ongerepte baaien, heerlijke visrestaurants, wereldberoemde sake-brouwerijen en talloze monumenten. Meer landinwaarts ligt het bosgebied van Kyoto: een bergachtig landschap met weelderige natuur, (nog) onaangetast door de mens. Opmerkelijk aan centraal Kyoto zijn de kayabuki (rieten huisjes), de panoramische treinrit door de Hozukyo Ravine én de Hozu River, waarop je memorabele boottochten kunt maken. Het zuiden van Kyoto staat bekend om de Japanse theecultuur en theeplantages zover het oog reikt. Ook vind je hier talloze kersenbloesems en historische monumenten, zoals de Byodoin-temple en Ujigami-schrijn (beide op de Werelderfgoedlijst van UNESCO).

De magische kleuren van Japan

Het zijn de warme, opvallende kleuren die Kyoto zo uitnodigend maken. De schitterende kersen-, esdoorn, en cederbomen vormen een wonderlijk samenspel met de kleurrijke tinten van de 10.000 scharlakenrode bogen (Fushimi Inari-taisha), lichtgroene bamboebossen (Arashiyama Bamboo Grove) en fonkelende paviljoenen (Kinkaku-ji en Ginkaku-ji). Ongeacht het seizoen tref je in Kyoto de meest adembenemende kleuren en natuurschouwspelen, waar je algauw door gegrepen bent wordt.

Hoogtepunt van je reis door Japan

Het majestueuze Kyoto smeekt erom ontdekt te worden. Niet alleen vind je hier rijke cultuur en historie, de prefectuur heeft ook weelderige bosgebieden, afgelegen heiligdommen en onaangetaste berglandschappen. Ontdek het échte Japan terwijl je de volgende hoogtepunten onderneemt:

  • Wandel onder de 10.000 rode Shinto-bogen van Fushimi Inari door;
  • Vaar over de Hozu River of neem de trein door Hozukyo Ravine;
  • Drink thee op de wereldberoemde Japanse theeplantages;
  • Steek de Katsura River over via de Moon Crossing Bridge;
  • Bezoek de fonkelende paviljoenen van Kinkaku-ji en Ginkaku-ji;
  • Geniet van de lekkerste visgerechten aan de kust van Noord-Kyoto.

Bestemming in Kioto

Reizen naar Kioto

Logo Doets Reizen Japan

Kioto