Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Bij aankomst lijkt het misschien een prefectuur die vooral bestaat uit chaotische en haastige Japanners, maar je ontdekt al snel dat in de gelijknamige stad Osaka een rijke cultuur en relaxte houding centraal staan. De heerlijke keuken, kleurrijke neonborden en gezellige markten maken Osaka een plek waar je niet snel op uitgekeken raakt. Meng je tussen de vriendelijke inwoners van Osaka en ontdek het sfeervolle, vriendelijke Japan zoals je dat nergens anders vindt.

Tegenstrijdige tempels

Nergens zijn de sfeer en cultuur zó spraakmakend als in de prefectuur van Osaka, waar oud en nieuw samenkomen. De Tamatsukuri Inari Shrine (opgedragen aan de god Inari) vertegenwoordigt het Shinto-geloof uit de 12e eeuw, terwijl de Tower of the Sun (modern kunstwerk uit de jaren ‘70) een compleet ander gevoel teweegbrengt. Hetzelfde geldt voor de Hōzenji Temple (rustig en authentiek) en Namba Yasaka Shrine (waar je verwelkomd wordt door een 12-meter grote leeuwenkop). Toch is het de Isshinji Temple waar de architectuur van Osaka het beste in naar voren komt. De hoofdingang bestaat uit een futuristisch bouwwerk, maar bij binnenkomst waan je je in een eeuwenoud tempelcomplex en mausoleum waar dagelijks duizenden bezoekers op afkomen. Ook de Church of Light is erg opmerkelijk, een kerk die wordt verlicht door licht van buitenaf.

Wonderbaarlijk eigenaardig

Je reis door Japan is pas écht compleet na het bezoeken van de kleurrijke winkelstraten van Osaka. Nipponbashi (Den Den Town) is dé plek om flink te shoppen en je ogen uit te kijken in winkeltjes die de meest uiteenlopende producten verkopen. Aan te raden is ook het Cupnoodles Museum (waar je zelf Chicken Ramen kunt maken) en de tientallen stripboekenwinkels, outlets of cosplay-cafés. Fans van Blade Runner kunnen in Nipponbashi hun filmhart ophalen in Osaka’s Umeda Sky Building, een prominent pand dat eruitziet als een bouwwerk uit de toekomst.

Tast toe in Osaka

Hongerig? Osaka staat bekend om zijn fantastische keuken en is de geboorteplaats van de beroemde sushiband. In het food district Dōtonbori vind je de Kuromon Ichiba Market, met misschien wel de lekkerste maaltijden van Osaka. Deze overdekte markt is dé plek om lokaal street food te proberen en om verse producten te kopen. De Nishiki Market is een stuk rustiger, maar nét zo smakelijk als Kuromon Ichiba. Zo heb je uitgebreid de tijd om af te dingen bij de verkoper of om je te vergapen aan de fantastische lichtshow boven je hoofd. De straten van Dōtonbori zijn namelijk gevuld met flitsende neonborden, opvallende reclameteksten en gigantische lampionnen.

Meer dan een stad

Wanneer je bent uitgekeken op de arcadehallen, heiligdommen en sushi-restaurants zijn er genoeg activiteiten in en rondom Osaka die je kunt ondernemen. Zo is het mogelijk een dag naar de Universal Studios van Japan te gaan. Dit grote pretpark bestaat uit diverse werelden, die zich ieder richten op een bekende Hollywood Film (Jaws, Spiderman, Jurassic Park). Of je kunt ook een dagtrip boeken naar de 48 watervallen van Takihata: een plek in de buurt van de stad waar bronwater een prachtig landschap van watervallen vormt.

Hoogtepunten in het bruisende Osaka

Osaka is een prefectuur waar menig reiziger verliefd op wordt. De relaxte houding, prachtige gebouwen en vriendelijke bewoners maken dat je voldoende tijd wil inplannen voor een bezoek aan deze provincie. Deze hoogtepunten mag je daarbij absoluut niet missen:

  • Vergaap je aan de monumentale architectuur van Osaka;
  • Bezoek de meest bizarre winkels in Nipponbashi;
  • Eet de smakelijkste gerechten in Dōtonbori Area;
  • Maak je eigen Ramen in het Cupnoodles Museum;
  • Bezoek de 48 watervallen van Takihata.

Bestemming in Osaka

Reizen naar Osaka

Logo Doets Reizen Japan

Osaka