Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Kijk naar rechts en je ziet een onstuimige rivier. Op links spot je een gletsjer en recht vooruit een grillige bergkam. Even een boterham uit de rugzak halen en dan dóór, op weg naar nog veel meer natuurschoon. Gewoon, met de benenwagen, want Midden-Noorwegen is goed begaanbaar voor alle leeftijden en niveaus. Wie van wandelen houdt, wil hier nooit meer weg. En dat is niet de enige reden, want er is in dit gebied nog veel meer te doen.

Op elandsafari op de hoogvlakte

De regio Midden-Noorwegen is losjes gedrapeerd rondom Gudbrandsdal en Hemsedal, dat prachtig gesitueerd is tussen de rauwe Hardangervidda hoogvlakte en de Jotunheimen bergketen. Je vindt in deze streek anders dan in de rest van Noorwegen niet die prachtige fjorden, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door de ruige bergpartijen, de hoogste bergtoppen van Noorwegen en de boomloze hoogvlakte met z’n grote groepen rendieren. Grote kans dat je tijdens je wandeltocht ineens oog in oog staat met de koning van het woud. Zin in een gezellig onderonsje?

Ontspan en geniet in de schattige dorpjes

De natuurwonderen in deze regio zijn verdeeld over verschillende nationale parken, die stuk voor stuk de moeite van het bezoeken waard zijn. Een van de oudste en populairste parken is Rondane, waar je een uitstekend wandelnetwerk vindt met niet al te grote hoogteverschillen. Rondane grenst aan Dovrefjell Nationaal Park, het enige park in Noorwegen waar je muskusossen in het wild kunt tegenkomen. Rondom de parken vind je schattige dorpjes, vaak voorzien van een eeuwenoude staafkerk, waar je kunt ontspannen en genieten van de lokale eetcultuur.

Voor Noorse begrippen kan het warm worden

Het midden van Noorwegen heeft een landklimaat. In de winter kan het ontzettend koud worden, met temperaturen ver onder het vriespunt. De ideale omstandigheden voor een wintersportvakantie. In de zomer kan een zuidelijke wind ervoor zorgen dat de temperatuur voor Noorse begrippen flink wordt opgestuwd, tot ruim 25 graden Celsius. Gemiddeld wordt het in deze periode zo’n 15 graden Celsius

Bestemmingen in Midden Noorwegen

Reizen naar Midden Noorwegen

Logo Doets Reizen Noorwegen

Midden Noorwegen