Bosbranden Jasper Meer info

Oost-Noorwegen is de dichtstbevolkte regio van het land, maar daar merk je niets van als je er bent. In Oslo is het levendig op een ontspannen manier, even daarbuiten kun je urenlang hiken zonder een mens tegen te komen. De wandelmogelijkheden zijn dan ook eindeloos, met op een steenworp afstand de gletsjers van het nationale park Jotunheimen, de ongerepte bergkam Besseggen en tientallen valleien. Oost-Noorwegen is een allrounder, want in de winter kun je op dezelfde schilderachtige plekken perfect skiën, snowboarden of sneeuwschoenwandelen.

Meerdaagse avonturen in de natuur

Oslo is een mooi startpunt van je reis in Oost-Noorwegen, want de hoofdstad van Noorwegen heeft voor elk wat wils. Of je nu gaat voor het pure Scandinavisch eten, de nieuwe architectuur, de trendy muziekoptredens of de originele kledingwinkeltjes, Oslo stelt in geen enkel opzicht teleur. Heb je zin in een natuurlijkere omgeving? De stad is de perfecte uitvalsbasis voor daguitstapjes, maar je kunt het ook gebruiken als eerste stop van je roadtrip door gevarieerd Oost-Noorwegen. De schilderachtige omgeving leent zich uitstekend voor een meerdaags avontuur in de charmante kustdorpjes of het binnenland.

Ga eilandhoppen of maak een boottocht

Tijdens je reis door Oost-Noorwegen trek je door gigantische naaldbossen, met her en der oude boerderijen, en elanden in het wild. Ga eilandhoppen, maak een boottocht in het grootste meer van Noorwegen of vliegvis in de bekende zalmrivieren die je in deze regio vindt. Voor fietsers is Oost-Noorwegen een walhalla, want je kunt hier kiezen tussen geweldige fietsparken, rustige tochtjes over de nationale fietsroutes of de echte klassiekers. Plaatsjes die de moeite van een bezoek waard zijn, zijn onder meer Sarpsborg met z’n mooie waterval, de historische vestingstad Frederikstad en het kleine en gezellige Halden.

Het weer laat zich prima voorspellen

Oost-Noorwegen heeft een vrij voorspelbaar klimaat, wat fijn is als je er op vakantie gaat. In de winter kan het er ijskoud zijn, met temperaturen die niet boven het vriespunt uitkomen. In de zomer is het vaak lekker aangenaam en warm, met gemiddeldes rond de 20-25 graden Celsius. Het is vrij regenachtig, waardoor de natuur hier goed gedijt.

Bestemmingen in Oost-Noorwegen

Reizen naar Oost-Noorwegen

Logo Doets Reizen Noorwegen

Oost-Noorwegen