Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Bij Oslo denk je meteen aan de hippe hoofdstad van Noorwegen, maar het is ook een provincie. En niet zomaar eentje, want de heuvelachtige streek van 453 vierkante kilometer is groen als gras, en bezaaid met natuurschoon. Het gebied Oslo is dé perfecte plek voor een getaway vol avontuur en uitdaging, op een steenworp afstand van de gezellige drukte van de stad, maar je kunt hier ook heerlijk ontspannen in de stilte.

Eilandhoppen over prachtige oude bruggen

De stad Oslo staat bekend als de groenste van Europa. En dat geldt dus ook voor de gelijknamige provincie, die geografisch exact hetzelfde gebied beslaat. Een groot deel hiervan bestaat uit dichtbegroeide bossen, afgewisseld met maar liefst 343 kraakheldere meren en veertig ongerepte eilanden. Het grootste eiland is Malmøya, met op het zuidelijkste uiteinde een heerlijk wit zandstrand. Een andere aanrader vlakbij Malmøya is het eiland Ormøya, dat je bereikt via een prachtige brug uit 1922.

Laat je inspireren op alle denkbare gebieden

Als je in de provincie Oslo bent, sla je het energieke stadscentrum natuurlijk niet over. Oslo is een van de snelst groeiende steden van Europa en een trendsetter op het gebied van de laatste mode, kunst, duurzaamheid, cultuur en innovatief eten. De stad heeft ook een rijke historie, wat je terugziet in de vele bezienswaardigheden in het overzichtelijke centrum. Geniet van het panorama-uitzicht vanaf fort Akershus, shop in de vintage winkeltjes in de hippe arbeiderswijk Grünerløkka, bezoek het Koninklijk Paleis en kom op adem tussen de kunstwerken in het Vigelandsparken.

In Oslo kun je je regenjas thuislaten

Het klimaat in Oslo lijkt op dat in Nederland, maar dan net iets kouder. In de winter ligt de temperatuur rond de -2 graden Celsius, de zomermaanden hebben een gemiddelde van 14 graden Celsius. Anders dan bij ons valt er in Oslo erg weinig regen, de minste hoeveelheid van heel Noorwegen.

Reizen naar Oslo