Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Denk je aan Noorwegen dan denk je aan indrukwekkende en langgerekte fjorden met helderblauw water. Je vindt het allemaal in de provincie Sogn og Fjordane waar je getrakteerd wordt op wonderschone natuur, die om elke hoek lijkt veranderen. Eén van de bekendste trekpleisters is de Sognefjord, het langste fjord van Noorwegen.

Indrukwekkende fjorden en prachtige natuur
De Sognefjord is niet te missen met haar 1300 meter diepe wateren en bergen die tot 1700 meter vanuit het water omhoog rijzen. Niet zo gek dus dat dit fjord op de UNESCO werelderfgoed lijst is geplaatst. In de provincie Sogne og Fjordane ligt ook het schitterende Jotunheimen Nationaal Park waar je alles leer over de mythologie van de trollen en je smaragd groene meren passeert. Ski liefhebbers kunnen in de winter hun hart ophalen en op ruim 67 kilometer pistes genieten van de goede sneeuw en prachtige omgeving.

Idyllische dorpjes, grillige kusten en goede outdoor mogelijkheden
Naaste de bekende fjorden zijn de kusten juist grillig met grote en kleine eilanden, witte stranden met verborgen baaien en steile kliffen. De omgeving leent zich uitstekend voor een adrenaline kick tijdens rafting, berg- en rotsbeklimmen, paardrijden, zomerskiën en mountainbiken. Vergeet vooral geen stops te maken in fotogenieke dorpjes zoals Balestrand waar je idyllische gekleurde huisjes aan het water treft.

Veranderende temperaturen
Het weer in de provincie kan op elk moment van de dag sterk verschillen met een dorpje verderop. In de zomer kan de temperatuur oplopen tussen de 15 en 20 graden Celsius en in de winter kan dit schommelen tussen enkele graden onder het vriespunt tot wel -20 graden Celsius.  

Reis naar Sogn og Fjordane

Logo Doets Reizen Noorwegen

Sogn og Fjordane