Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De bijnaam van West-Noorwegen is zo ingeburgerd dat het bijna een begrip is geworden: Fjord-Noorwegen, voor al jouw diepblauwe fjorden, besneeuwde bergen en klaterende watervallen. Kijk goed rond, en de kans is groot dat je er gratis en voor niets rondbuikige walvissen, hongerige arenden en aaibare zeehonden bij cadeau krijgt. Het adembenemende landschap van West-Noorwegen is al sinds de opeenvolging van de ijstijden hetzelfde, en het verveelt nooit.

Hoe noordelijker, hoe rauwer en woester de natuur

In het zuidelijke deel van West-Noorwegen is de omgeving relatief vlak, met akkers en weilanden. Volg je de kustlijn richting het noorden, dan zie je de natuur rauwer en woester worden. Highlight van deze regio zijn de fjorden: het Hardangerfjord, het Nordfjord, het Sognefjord, om er zomaar een paar te noemen die de moeite van het bezoeken waard zijn. Het bekendste is zonder twijfel het UNESCO-pareltje Geirangerfjord, dat vanwege de diepte van het water onderdeel is van de vaarroute van een heleboel cruiseschepen.

Je kunt hier vissen, mountainbiken en bergbeklimmen

Fjord-Noorwegen is een perfect gebied voor een actieve vakantie, want je kunt hier vissen, mountainbiken, wandelen, bergbeklimmen, skiën en gletsjertochten maken. Maar je kunt hier ook heerlijk ontspannen, in de kleine dorpjes langs de oevers en rondom de fjorden, waar je kunt kennismaken met lokale tradities, eigenschappen en lekkernijen. De grond in de valleien is enorm vruchtbaar, dus er groeien hier allerlei soorten fruit, die worden gecombineerd met wild, vis en vlees uit de eigen streek. Eet smakelijk!

Niet te warm en niet te koud

Een zeeklimaat zorgt ervoor dat het in West-Noorwegen nooit extreem warm of koud wordt. Van juni tot en met augustus is de gemiddelde temperatuur zo’n 15 graden Celsius, in de winter is dat zo’n 7 graden Celsius. Regen valt er weinig, in de winter ligt er wel vaak sneeuw.

Bestemmingen in West Noorwegen

Reizen naar West Noorwegen

Logo Doets Reizen Noorwegen

West Noorwegen