Bosbranden Jasper Meer info

Aan de westkust van Zweden vindt je de provincie Hallands Iän waar je alle rust vindt die je verwacht van een vakantie in Zweden. Vang je eigen vis aan de beroemde rivier Lagan en ontdek de mooie meren en watervallen. Genoeg van de rust? Rijd dan naar het altijd sfeervolle Halmstad waar je je vol in het stadsleven begeeft.

Bezoek de hoofdstad Halmstad

Halmstad is een moderne stad, maar er zijn nog een aantal gebouwen van vroeger bewaard gebleven. De kerk is hier een goed voorbeeld van, de plek waar de geschiedenis van Halmstad begon. Een ander bijzonder gebouw is de glazen stadsbibliotheek die voor een deel op palen boven het water zweeft. Voor de echte shop-a-holics is de Hallarna, het enorme overdekte winkelcentrum, een waar paradijs.

Prachtige kusten

De kilometerslange zandstranden die de provincie Hallands Iän rijk is zijn erg geliefd. Toeristen uit binnen- en buitenland trekken hier in de zomermaanden graag naar toe. Gelukkig vind je langs de kust ook verlaten strandjes waar het lijkt alsof je op een onbewoond eiland bent.  

Wandel de Hallandsleden

Voornamelijk door de provincie Hallands Iän en dwars door een natuurgebied loopt de wandelroute Hallandsleden. Het pad is 360 kilometer lang en verdeeld in 27 etappes. Een relatief korte route die veel gelopen wordt is de wandeling naar de watervallen en weer terug.

Bestemmingen in Hallands län

Reis naar Hallands län

Logo Doets Reizen Zweden

Hallands län