Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Zweden

Jönköpings Län

2 Actueel reisaanbod

Jönköpings Län is een provincie in het zuiden van Zweden. Met genoeg activiteiten die je hier kan ondernemen is het een fijne bestemming voor jong en oud. De hoofdstad is Jönköping dat gelegen is aan het Vättern meer. Omgeven door de prachtige bossen die Småland rijk is kan je hier volop genieten van al het moois dat Zweden te bieden heeft.

Sfeervol Jönköping

Jönköpings is een gezellige stad met leuke winkels en fijne horecamogelijkheden. Breng een bezoek aan de leuke musea die de stad rijk is, zoals het Jönköping County Museum en het Science Centre Upptecht. Na een ochtend stad kan je heerlijk afsluiten aan het Vättern meer, het op een na grootste meer van Zweden met wel twee kilometer wit zandstrand.

De omgeving te paard verkennen

Paardenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In de provincie zijn er veel mogelijkheden om te paard de prachtige omgeving met zijn natuurgebieden te verkennen.

Het plaatsje van de zuurstokken

Gränna is de plek waar de bekende en geliefde zuurstokken, ook wel polkagris genoemd, worden gemaakt. Grote kans dat je ze zelf wel eens in de kerstboom hebt gehangen. Een bezoek aan de winkel kan je dan ook niet overslaan en als je al dat lekkers ziet wil je natuurlijk graag proeven. Wat is er dan leuker om zelf een zuurstok te maken waar je de rest van de reis nog van kan genieten!

Bestemming in Jönköpings Län

Reizen naar Jönköpings Län

Logo Doets Reizen Zweden

Jönköpings Län