Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Een grote speeltuin voor liefhebbers van outdoor avonturen en magische natuurverschijnselen. Dat is Noord-Zweden, onderverdeeld in Zweeds Lapland aan de bovenkant en Gold of Lapland aan de onderkant. Ga je voor het betoverende noorderlicht of de indrukwekkende middernachtzon? Beklim je ruige bergen of doorkruis je woeste naaldbossen? Trek je je wandelschoenen aan of klim je op een sneeuwscooter? In het noorden van Zweden hoeft niets, maar alles kan en mag.

Aan magisch natuurschoon geen gebrek

Europa’s laatste wildernis, zo wordt het noorden van Zweden genoemd. In dit gebied van bijna 9400 kilometer boven de poolcirkel is het landschap zo ruig en uitgestrekt dat je er dagenlang kunt ronddwalen zonder een mens tegen te komen. Bergen, valleien, naaldwouden en meren zijn er juist in overvloed, waardoor een wandeling in een van de zeven nationale parken geen kilometer hetzelfde is. Ze zullen niet snel dichtbij komen, maar onderweg bestaat de kans dat je in de verte een beer, wolf of lynx ziet lopen, zomaar in het wild.

Leer meer over de rijke cultuur van de Sámi’s

Een populair natuurpark in Noord-Zweden is Abisko, waar je honderden kilometers aan begeleide wandel- en skiroutes vindt. Mag het nog een tandje uitdagender, dan kom je prima aan je trekken in Sarek Nationaal Park, waar je je op eigen houtje een weg baant langs tientallen gletsjers en bergtoppen van boven de 2.000 meter. Voor visliefhebbers is de 450 km lange rivier Vinelälven een echt paradijs, geschiedenis fans kunnen zich storten op de rijke cultuur van de Sámi’s, de oorspronkelijke bewoners van dit deel van Europa.

Gegarandeerd sneeuw, ijs en kou

In de winter ben je in Zweeds Lapland verzekerd van sneeuw, ijs en kou. De temperatuur kan makkelijk tot 15 graden onder het vriespunt zakken, maar het is vaak windstil, waardoor het toch aangenaam voelt. In de zomer worden de dagen alsmaar langer en de nachten korter, met als ultiem hoogtepunt de middernachtzon. De temperatuur blijft in deze periode hangen rond de 13 graden Celsius.

Top 3 WOW-verblijfsmogelijkheden

  • Icehotel365, Jukkasjärvi
  • Treehotel, Harads
  • Arctic Bath, Harads

Bestemmingen in Noord Zweden

Reizen naar Noord Zweden

Logo Doets Reizen Zweden

Noord Zweden