Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Lapland is iconisch en staat bekend om haar noorderlicht, IJshotel en lange koude winters met veel sneeuw. Niet zo gek dat veel mensen in de wintermaanden deze unieke regio bezoeken en ervaren. Maar ook ’s zomers is Lapland prachtig, het is een ideale plek voor outdoor liefhebbers en een spectaculaire vakantiebestemming.

Unieke bestemmingen in Zweden

Unieke natuur en Sámi cultuur

Lapland heeft een ruig landschap wat uitstrekt over meerdere landgrenzen zoals Noorwegen, Zweden, Finland en een stukje Rusland. Dit deel van Europa wordt ook wel Arctic Europe genoemd wat gekenmerkt wordt door dichte bossen, bergpieken en sprankelende rivieren. Naast de overweldigende natuur kent het gebied ook een rijke geschiedenis. Van origine leven hier de Sámi bevolking, een nomadisch volk wat leeft van rendieren. Laat je betoveren door hun geschiedenis en gebruiken.

Outdoor plezier in Lapland

Outdoor liefhebbers opgelet! Lapland voelt als een volwassen speeltuin als het gaat om outdoor activiteiten. Trek je wandelschoenen aan en bewandel Europa’s bekendste route; De Kungsleden. De route loopt van Abisko in het noorden naar Hemavan in het zuiden en is in totaal 430 kilometer lang. Denk je aan Lapland dan denk je aan Husky’s. In de winter kun je prachtige routes met de slee maken waar je door sprookjesachtige landschappen trekt. Niet getreurd als je in de zomer afreist, want voor een goede adrenaline kick kan je een husky tocht per fiets maken. Liever een wat rustigere invulling van de dag? Drink dan een heerlijke Zweedse Fika op de Poolcirkel waar je direct een certificaat en een paspoort stempel kunt halen.

Lange dagen in de zomer, korte dagen in de winter

Zweeds Lapland is over het algemene een koudere bestemming vanwege het landklimaat. De zomers zijn lang en zijn gemiddeld 15 graden Celsius. Ideale omstandigheden voor prachtige wandelingen of raft tochten. In de winter is dit een sneeuwzekere bestemming met sprookjesachtige bossen en bevroren meren. Het is dan gemiddeld -15 graden Celsius.

Reizen naar Norrbotten

Logo Doets Reizen Zweden

Norrbotten