Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Het lijkt misschien of verre bestemmingen patent hebben op hagelwitte stranden, maar niets is minder waar. In het zuiden van Zweden, op slechts achthonderd kilometer rijden van Utrecht, spreid je in de provincie Skåne je handdoekje uit op uitgestrekte zandvlaktes. Met achter je kleurige strandhuisjes en glooiende duinen, en voor je een bruisende branding in een azuurblauwe zee.

Ook fantastisch als je geen Porsche 911 hebt

Wie de serie The Bridge heeft gekeken, met de onverstoorbare Saga Noré in haar Porsche 911, weet het al: het zuiden van Zweden lijkt op de geografische kaart misschien dichtbij, het voelt als een heel andere wereld. Met de zee overal op een steenworp afstand, heuvelachtige landschappen met akkers en wijngaarden, hoge kliffen met duizelingwekkende vergezichten en gigantische bossen vol wandelpaden, lang en kort.

Doe inspiratie op voor een metamorfose van je huis

In Skåne gaat het oergevoel van de natuur hand in hand met een urban lifestyle. In een knus vissersdorpje als Ystad is het niet moeilijk voor te stellen dat je met een teletijdmachine bent teruggeworpen naar de middeleeuwen. Maar in steden als Lund of Malmö, waar zoveel brocante- en designwinkels te vinden zijn dat je genoeg inspiratie kunt opdoen voor een volledige metamorfose van je huis, voel je je meteen een wereldburger.

Het kan vriezen en het kan dooien

Skåne heeft een klimaat dat helemaal niet zo veel verschilt van Nederland: zonnetje, beetje regen, soms wat warmer of kouder, maar zelden extreem. De maanden mei tot en met september zijn over het algemeen relatief zacht en droog, in de winter kan er prima worden gewintersport

Bestemming in Skåne

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Skåne gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Zweden

Skåne