Bosbranden Jasper Meer info

China Vakantie

Een vakantie naar China staat bij velen op de bucketlist. China heeft een grote aantrekkingskracht en zal je volledig betoveren met haar immense steden, prachtige natuur en bijzondere cultuur. China is zo’n groot land dat het eigenlijk ook niet mogelijk is om alles in een vakantie te zien, dit zorgt ervoor dat je het liefst volgend jaar weer op vakantie China wilt. Het is een land die je grijpt en niet meer los laat.

Chinese Muur

Deze ruim 6000 kilometer lange verdedigingswal staat in het noordoosten van China. De Chinese Muur wordt ook wel beschouwd als grootste bouwwerk uit de geschiedenis die is neergezet door de mensheid. Hij loopt helemaal van de zee tot aan de Gobiwoestijn. De bouw van dit bouwwerk is gestart onder bewind van keizer Qin Shi Huangdi. In die tijd was de muur de enige barrière tussen China en Mongolië waar Genghis Khan met harde hand het bewind voerde. De muur is gebouwd met verschillende muren die al bestonden en is gebouwd in vele verschillende periode waardoor de muur niet in een rechte lijn loopt. De Chinese muur is gemiddeld tussen de 6 en 9 meter hoog en is gebouwd met een defensieve functie, die tegenwoordig niet meer wordt gebruikt. Vandaag de dag is het een van de UNESCO Werelderfgoed locaties en dat is niet voor niets. Het is een van de meest bijzondere bouwwerken ter wereld en zal je nietig laten voelen als je voet op deze muur zet. Hij mag dan ook niet ontbreken aan jouw reis door China.

Chinese Muur - Beijing - China - Doets Reizen

Yangtze River

De Yangtze River is prachtige rivier waar je een cruise van meerdere dagen op kan maken. Dit zorgt ervoor dat je vaart tussen prachtig gebergte en veel leuke plekken kunt ontdekken die anders niet zou kunnen bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de spookstad Fengdu. Dit is een stad die al meer dan 1800 jaar oud is en door de Chinese bevolking wordt gezien als rustplaats van geesten. Je vindt hier dan ook veen tempels en monumenten terug. Daarnaast vaar je door de Outgang Gorge, dit is de kortste maar meest indrukwekkende kloof die je tegenkomt in de Three Gorges. De Outgang Gorge is de eerste van de drie kloven waar je door heen zult varen en is circa 8 kilometer lang. De kloof staat bekend om zijn steile afgronden en bergtoppen aan weerszijden van ruim 1200 meter hoog. Een andere kloof waar je doorheen vaart met deze cruise is Wu Gorge. Dit is een 45 kilometer lange kloof die bekend is vanwege de 12 toppen van de Wushan Mountains die deze kloof omringen. Het is dan ook een zeer indrukwekkende cruise en een absolute toevoeging aan jouw vakantie door China.

Yangtze River Cruise - China - Doets Reizen

Reis per Bullet train

De afstanden in China zijn zeer groot en kunnen ervoor zorgen dat je veel tijd kwijt bent aan het reizen tussen verschillende bestemmingen. Dit willen wij bij Doets Reizen voorkomen, om deze reden reis jij bij al onze China reizen met Bullet Trains tussen de verschillende bestemmingen. Dit zijn hoge snelheidslijnen die je gemakkelijk van bestemming naar bestemming brengen. Deze treinen rijden gemiddeld zo’n 270 tot 350 kilometer per uur en onderweg kan jij lekker genieten van het prachtige landschap van China dat aan je voorbij raast. Dit zorgt ervoor dat het een zeer relaxte manier van reizen is waarbij je volkomen uitgerust op je volgende bestemming zult aankomen. China heeft het grootste netwerk aan hoge snelheidslijnen ter wereld en dit zorgt ervoor dat het waar je ook naar toe reist er altijd wel een hoge snelheidslijn beschikbaar is. Je plaats wordt van te voren al gereserveerd, zo ben jij er altijd van verzekerd dat je mee kan met de trein. Fantastisch toch?

Shanghai - China - Doets Reizen

De Verboden Stad

Een van de meest bezochte bezienswaardigheden in China is toch wel de Verboden Stad in Beijing. Dit is het grootste paleizencomplex ter wereld. Het paleizencomplex was ruim vijfhonderd jaar gesloten voor de normale inwoners van het land, vandaar de naam. Nu is het inmiddels gedeeltelijk opengesteld voor publiek en is het gigantische complex dus te bezoeken. Aan de buitenkant van de Verboden Stad is een groot portret van de communistische leider Mao Zedong te vinden die door heel China nog aanbeden wordt. Wanneer je de Verboden Stad gaat bezoeken kun je het beste hiervoor een hele dag uittrekken. Je hebt hier namelijk een enorme hoeveelheid aan historische gebouwen, hallen, paleizen, hofjes, galerijen en tuinen die je kunt bezichtigen. De Verboden Stad is dan ook een trekpleister die je niet mag overslaan als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van China. 

De Verboden Stad - Beijing - China - Doets Reizen

Terracottaleger van Qin Shi Huangdi

Het Terracottaleger van Qin Shi Huangdi kan je bezoeken vanuit Xi’an. Het Terrocottaleger heeft bijna 40 jaar gekost om te maken en er hebben zo’n 700000 mensen aan mee gewerkt. Het leger is ontwikkeld om de keizer Qin Shi Huangdi te vergezellen in het hiernamaals en om hem daar ook te beschermen. Het leger is in 1974 per toeval ontdekt door een boer die een put aan het graven was. Sindsdien zijn er man en macht bezig geweest met het opgraven van alle 8000 strijders die het Terracottaleger rijk is. Het bijzondere aan dit leger is dat alle strijders een eigen unieke uitstraling hebben en geen beeld identiek is aan elkaar. Dit alles samen heeft ervoor gezorgd dat dit indrukwekkende werk op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO is geplaatst. Wanneer je dan ook verblijft in Xi’an is een bezoek aan dit immense Terracottaleger een must do.

Terracottaleger - Xi'an - China - Doets Reizen

Zhujiajiao

In het Qingpu District van Shanghai is Zhujiajiao gelegen. Dit wordt ook wel het Venetië van China genoemd. Dit is een echte highlight van Shanghai en is een wijk vol historie aangezien deze wijk al ruim 1700 jaar oud is. Deze wijk is prachtig gelegen tegen de bergen aan en naast mooie meren. Je kan doorlopen door een van de vele bruggen te nemen maar je kan ook met een bootje over de vele kleine watertjes en rivieren varen en zo dit plaatsje op zich in Shanghai bezoeken. Je zal verrast worden door de cultuur die je hier kan terugvinden en genieten van de mooie huisjes en de sfeer die hier hangt. Als je in Shanghai verblijft moet je dan ook zeker een bezoek brengen aan deze wijk. 

Zhujiajiao - Shanghai - China - Doets Reizen

Uitgelichte reizen