Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Cruise America informatie

CAMPERS VAN CRUISE AMERICA

Doets Reizen verhuurt de volgende Cruise America campermodellen in Amerika:

C19 - Compact

C21 - Compact Plus

C25 - Standard

C30 - Large

Handige pagina's over Cruise America en camperreizen in Amerika

INBEGREPEN BIJ DE HUURPRIJS

 • CDW-basis verzekering
 • VIP en SLI verzekering
 •  Preparation Fee

HUURPRIJZEN VAN CRUISE AMERICA

Cruise America werkt met een systeem van flexprijzen. Hierbij kijkt Cruise America naar de ophaaldatum, de ophaallocatie en het campertype om de huurprijs per huurdag te bepalen. Flexprijzen worden door Cruise America wekelijks vastgesteld op basis van vraag en aanbod en deze prijzen kunnen dus ook wekelijks veranderen. De flexprijs van de camper ligt vast op het moment dat Cruise America een definitieve boekingsaanvraag ontvangt. Voor flexprijzen geldt een maximum huurperiode. Als je de camper langer huurt dan de maximum huurperiode voor een flexprijs, dan kijkt de verhuurder naar de flexprijs die geldt op de huurdag die volgt na het aflopen van een termijn en vervolgens wordt dan voor een nieuwe termijn een nieuwe flexprijs berekend. Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van een campervakantie met Cruise America? Neem alvast een kijkje bij onze Online Camper Maatwerk Tool, en je hebt binnen een paar eenvoudige stappen een overzicht van alle mogelijkheden voor jouw camperreis.

MIJLENPAKKETTEN VAN CRUISE AMERICA

Bij de flexprijs van Cruise America zijn geen mijlen inbegrepen. Je dient tenminste 1 van de volgende mijlenpakketten bij te boeken:

 • Mijlenpakket à 100 mijl voor een vast bedrag per pakket.
 • Mijlenpakket à 500 mijl voor een vast bedrag per pakket.
 • Ongelimiteerd mijlenpakket tot 21 huurdagen voor een vast bedrag per camper. Als je wilt beschikken over een ongelimiteerd mijlenpakket en de camper langer huurt dan 21 huurdagen, dan betaal je vanaf de 22ste huurdag een toeslag per camper per huurdag voor het ongelimiteerde mijlen pakket.
 • Cruise America Unlimited Mileage Plus pakket, inclusief ongelimiteerde mijlen, alle persoonlijke uitrustingen, de camperuitrusting en ongelimiteerd gebruik van de generator. Geldig t/m 21 huurdagen voor een vast bedrag per camper. Als je wilt beschikken over het Mileage Plus pakket en de camper langer huurt dan 21 huurdagen, dan betaal je vanaf de 22ste huurdag een toeslag per camper per huurdag voor het Unlimited Mileage Plus pakket.
Meer mijlen gereden dan het aantal mijlen dat je via Doets Reizen hebt geboekt? Je betaalt dan ter plaatse US$ 0,39 per meer gereden mijl. Niet gereden mijlen worden niet vergoed.

UITRUSTINGEN VAN CRUISE AMERICA

Bij de huurprijs van Cruise America zijn de volgende onderdelen al standaard inbegrepen:

 • 15 tot 30 AMP adapter;
 • waterslang en afvalwaterslang;
 • toiletpapier;
 • stroomkabel;
 • handboek voor het gebruik van de camper;
 • KOA Value Card.

CAMPER UITRUSTING VAN CRUISE AMERICA

De camperuitrusting van Cruise America kun je tegen betaling bijboeken en deze bestaat uit de volgende onderdelen:

 • voor gebruik in de keuken: pannenset, pollepels, spatel, fluitketel, vergiet, vleesvork, kom, blikopener, schilmesje, en vleesmessen; 
 • voor de maaltijden: lepels, vorken, messen, kopjes, soepkommen, borden, theelepels en drinkglazen; 
 • voor algemeen gebruik: bezem en zaklantaarn.

PERSOONLIJKE UITRUSTINGEN VAN CRUISE AMERICA

De persoonlijke uitrusting van Cruise America kun je tegen betaling bijboeken en deze bestaat uit de volgende onderdelen:

 • voor gebruik in de slaapkamer: deken/slaapzak, laken, kussen met kussensloop;
 • voor gebruik in de badkamer: twee badhanddoeken, twee washandjes;
 • voor gebruik in de keuken: één vaatdoek.
Advies van Doets Reizen: neem van huis uit wat extra handdoeken, vaatdoeken en washandjes mee.

GENERATOR VAN CRUISE AMERICA

Indien je camper van Cruise America beschikt over een generator, dan kun je hiermee stroom opwekken op plekken waar geen aansluitingen op elektriciteit zijn voor campers. De kosten voor het generatorgebruik bedragen US$ 3,50 per uur + tax of US$ 8,- per huurdag + tax voor ongelimiteerd gebruik. Je dient deze kosten bij inlevering van de camper te voldoen. Indien je kiest voor het dagtarief voor ongelimiteerde generatorgebruik, dan dien je dit bedrag bij het ophalen van de camper te voldoen.

TRANSFERS VAN CRUISE AMERICA

Bij de huurprijs van Cruise America is geen transferservice inbegrepen. Je kunt tegen betaling echter wel een transferservice van Cruise America bijboeken. Deze service wordt ook wel Early Bird Departure Special genoemd en moet tenminste 30 dagen voor het ophalen van de camper worden geboekt en worden betaald. Met het boeken van de Early Bird Departure Special verzorgt Cruise America de vroege transfer van het hotel bij de luchthaven en ook de transfer terug van het verhuurstation naar de vertrekhal op de luchthaven of naar het hotel bij de luchthaven. De kosten voor de Early Bird Departure Special betaal je voorafgaand aan jouw reis. 

Welke diensten zijn bij deze transferprijzen (Early Bird Departure Special) inbegrepen?

 • Je wordt vanaf 08.30 uur ’s morgens opgehaald door Cruise America bij jouw hotel, mits deze binnen de transferzone ligt (zie kopje hieronder). Eenmaal in het verhuurstation word je op volgorde van binnenkomst geholpen (First in line service).
 • Je krijgt de camper al mee tussen 09:00 uur en 12:00 uur.
 • Je mag de camper tot 15:00 uur inleveren.

Belangrijk: Je dient 1 – 3 dagen voor het ophalen van de camper contact op te nemen met het verhuurstation om de exacte transfer tijdaf te stemmen. De telefoonnummers van de verhuurstations zijn te vinden in dit document

Transferhotels Early Bird Departure Special:

Cruise America beschikt over veel verhuurlocaties verspreid over heel Amerika. De mogelijkheden qua transfers zijn verschillend per verhuurlocatie van Cruise America. Zo word je in sommige locaties ook opgehaald bij en/of weggebracht naar hotels in het centrum van een stad. Voor een compleet overzicht van de transfermogelijkheden in het kader van de Cruise America Early Bird Departure Special kun je een kijkje nemen op de volgende pagina: https://www.doetsreizen.nl/cruise-america/. Op deze pagina vind je per verhuurlocatie van Cruise America een link naar een overzichtskaartje met daarop het gebied waarbinnen Cruise America een transferservice verzorgt.

Let wel: je ontvangt naast de transfer ook vele uren extra gebruik van de camper. Op jouw eerste huurdag heb je zodoende extra tijd om boodschappen te doen en zonder haast jouw eerste camping te bereiken. En ook op de inleverdag heb je een voordeel. Je hoeft namelijk niet zeer vroeg al te vertrekken van de laatste camping om de camper vroeg in te kunnen leveren. En na het inleveren van de camper hoef je eventueel ook niet een lange tijd op de luchthaven te wachten voordat je terugvliegt naar huis. Indien je de Early Bird Departure Special transfer niet boekt, dan dien je op eigen gelegenheid en kosten naar het verhuurstation te gaan en kun je de camper vanaf 13:00 uur in ontvangst nemen. Je dient de camper dan vervolgens uiterlijk om 11:00 uur ’s morgens terug te brengen op de laatste dag.

DROP OFF KOSTEN VAN CRUISE AMERICA

Dit zijn verplichte kosten die in rekening worden gebracht wanneer je de camper achterlaat bij een ander verhuurstation dan waar je de camper hebt opgehaald. Een overzicht van de kosten die worden gerekend voor een one way verhuur vind je terug in de bovenstaande tabel. Het is niet toegestaan de camper op te halen in de USA en in te leveren in Canada of andersom.

Tip: kies een retourtraject, dat scheelt je kosten en vergroot de kans op een beschikbare camper. 

TAX EN LOKALE TOESLAGEN VAN CRUISE AMERICA

Lokale belastingen worden bij alle diensten van Cruise America opgeteld en deze belastingen zijn nog niet inclusief bij de gepubliceerde tarieven van deze camperverhuurder. Hieronder vind je een overzicht van het huidige tax percentage per stad / verhuurstation. Houd wel rekening met de kleine kans dat een tax percentage gedurende het jaar kan veranderen en dat er taxrestituties of taxnaheffingen kunnen plaatsvinden. Het tax percentage dat van toepassing is voor jouw reis wordt bepaald aan de hand van de plaats waar je de camper ophaalt. In de Cruise America gerelateerde kosten die je bij boeking betaalt is de lokale belasting wel reeds inbegrepen. Het huidige percentage per locatie van Cruise America is te zien in dit document.


Bij alle Cruise America verhuurstations betaal je een verplichte milieutoeslag van US$ 9,95 voor de gehele huurperiode. Deze kosten betaal je bij Cruise America ter plaatse tijdens het ophaalmoment. 

DE BORGSOM VAN CRUISE AMERICA

Cruise America verlangt een borgsom van US$ 500,-. De borgsom dien je te garanderen middels een creditcard. Houd er rekening mee dat het bedrag voor de borgsom van de creditcard van de hoofdbestuurder wordt afgeschreven en pas na inlevering van de camper terug wordt gestort op de creditcard (indien de camper schadevrij, schoon en op tijd wordt ingeleverd uiteraard). Je kunt dit bedrag dus niet gebruiken tijdens jouw reis. Het kan daarom verstandig zijn om de bestedingslimiet van de creditcard van de hoofdbestuurder tijdelijk te verhogen of een tweede creditcard mee te nemen. Houd er rekening mee dat het terugstorten van de borgsom op de creditcard door de verhuurder enige tijd in beslag kan nemen en dat er in de tussentijd koersverschillen in jouw voordeel of nadeel kunnen optreden. 

Let op: als je de camper ophaalt in Californië, Nevada, Washington, Oregon of Utah tijdens de periode vanaf 21 augustus 2024 t/m 27 augustus 2024, dan bedraagt de borgsom US$ 1.000,- in verband met het Burning Man Festival. Deze borgsom geldt zowel voor huurders die met hun camper naar Burning Man reizen als voor huurders die niet met hun camper naar dit festival zullen reizen.

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN BIJ CRUISE AMERICA

Cruise America biedt het volgende “nice to have” huurartikel aan voor gebruik tijdens jouw camperreis: Tuinstoel US$ 12,- per stuk (ter plaatse te betalen).

Cruise America biedt op dit moment geen andere extra huurartikelen aan, maar tijdens het ophalen de camper adviseren de Cruise America medewerkers je graag over waar je handige extra kampeerspullen eventueel kunt kopen of kunt huren. Ook navigatiesystemen, babystoeltjes of kinderzitjes worden niet aangeboden door Cruise America. Deze dien je zelf mee te nemen of ter plekke te kopen. Houd er rekening mee dat Amerikaanse campers niet zijn uitgerust met een driepuntsgordel en dat een kinderstoeltje dus met een heupgordel bevestigd dient te worden.

HET OPHALEN VAN DE CRUISE AMERICA CAMPER

Om veel extra vakantietijd met de camper door te brengen raden wij je ten zeerste aan om voorafgaand aan jouw vertrek alvast online in te checken bij Cruise America via deze link. Het reserveringsnummer van Cruise America dat je hierbij nodig hebt vind je op de camperhuurvoucher die je van ons ontvangt bij het reisbescheidenpakket. Indien je een transfer hebt gereserveerd en hebt betaald, dan word je vanaf 08.30 uur opgehaald bij jouw hotel en wordt de camper tussen 09.00 uur en 12.00 uur afgeleverd. Deze dienstverlening wordt door Cruise America aangeboden onder de welsprekende naam Early Bird Departure Special. Je dient uiterlijk op de ophaaldag vanaf 08:30 uur telefonisch contact op te nemen met het verhuurstation om het tijdstip van de transfer met Cruise America af te stemmen. Zonder Early Bird Departure Special dien je op eigen gelegenheid en kosten naar het verhuurstation te reizen en wordt de camper na 13.00 uur overhandigd.

HET INLEVEREN VAN DE CAMPER

Indien je de Early Bird Departure Special hebt gereserveerd en hebt betaald, dan kun je tot uiterlijk 15.00 uur de camper inleveren. Daarna word je naar de luchthaven gebracht. Zonder Early Bird Departure Special dien je de camper uiterlijk om 11.00 uur in te leveren en ga je op eigen gelegenheid en kosten naar de luchthaven. Te laat inleveren geeft Cruise America het recht extra huurkosten in rekening te brengen (US$ 25,- per uur).

OVERIGE VOORWAARDEN INLEVEREN CAMPER

In het kort gezegd: de verhuurder verwacht dat je de camper in de zelfde staat inlevert als waarin je de camper heeft ontvangen. Dat wil zeggen: de brandstoftank dient even vol te zijn als tijdens het ophaalmoment, reservoirs dienen geleegd te zijn, de binnenzijde spic & span schoon te zijn en uiteraard zonder schades aan binnen- en buitenzijde. Indien je niet aan bovenstaande voldoet heeft de verhuurder het recht om extra kosten in rekening te brengen ter waarde van US$150,-.

VERHUURSTATIONS, WELKE DAGEN GEOPEND OF GESLOTEN?

Het verhuurstation in Anchorage (Alaska) is gesloten tijdens de wintermaanden (oktober t/m half april). Alle overige stations zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Gedurende de volgende feestdagen zijn alle verhuurstations van Cruise America gesloten:

 • Dinsdag 13 februari 2024 (alleen New Orleans)
 • Zondag 31 maart 2024
 • Zondag 26 mei en maandag 27 mei 2024
 • Donderdag 4 juli 2024
 • Zondag 1 september en maandag 2 september 2024
 • Donderdag 28 november 2024
 • Woensdag 25 december 2024
 • Woensdag 1 januari 2025

OPENINGSTIJDEN VAN DE VERHUURSTATIONS CRUISE AMERICA

Van maandag t/m vrijdag zijn de meeste stations geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdagen zijn veel verhuurstations alleen in de ochtend geopend van 09:00 uur tot 12:00 uur. Let op: als je de Early Bird Departure Special hebt geboekt en de camper op zaterdag inlevert, dan dien je dat te doen voor de sluitingstijd van het verhuurstation! De populaire verhuurstations van Cruise America in San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Salt Lake City en Denver zijn op zaterdagen geopend tot 17:00 uur. Bekijk hier de openingstijden per verhuurstation van Cruise America.

TELEFOONNUMMERS VAN DE VERHUURSTATIONS

 • Albuquerque: 505-267-6471
 • Anchorage: 907-349-0499
 • Atlanta: 770-495-7186
 • Boston (noord): 603-964-0050
 • Boston (zuid): 774-420-2031
 • Chicago: 847-451-9662
 • Denver: 303-482-1120
 • Dallas: 214-902-9996
 • Seattle: 425-355-8935
 • Houston: 281-359-4001
 • Washington D.C.: 703-392-1449
 • New York City: 732-970-7334
 • New York City (oost): 631-667-2342
 • Las Vegas: 702-565-2224
 • Los Angeles: 310-522-3870
 • Miami: 305-258-8333
 • Minneapolis: 651-560-7080
 • Nashville: 615-377-6101
 • New Orleans: 225-383-3555
 • Portland: 503-548-4480
 • Philadelphia: 443-941-0684
 • Phoenix: 480-464-7384
 • San Diego:619-460-1406
 • San Francisco: 510-661-6719
 • Salt Lake City: 801-288-0930

MINIMUM EN MAXIMAAL AANTAL HUURDAGEN

Cruise America hanteert een minimum verhuurperiode van 7 huurdagen en tevens een maximum periode van 7 aaneengesloten huurdagen per flexprijs. De flexprijs gaat in vanaf de ophaaldag en deze prijs kan vervolgens vanaf iedere woensdag binnen jouw huurperiode veranderen (afhankelijk van vraag en aanbod). De flexprijzen voor jouw reis staan vast op het moment dat Cruise America de boekingsaanvraag van ons ontvangt.

EXTRA BESTUURDERS EN MINIMUM LEEFTIJD

De minimum leeftijd om een camper van Cruise America te mogen besturen is 21 jaar. Extra bestuurders naast de hoofdbestuurder kun je bij het verhuurstation aanmelden. Cruise America rekent geen toeslag voor extra chauffeurs.

RIJBEWIJS EN CREDITCARD

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, welke ook getoond moet worden bij de check-in (een digitaal rijbewijs of een kopie van je rijbewijs wordt NIET geaccepteerd). De hoofdbestuurder van de camper dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard welke hij of zij ter plaatse kan laten zien aan de camperverhuurder en welke op zijn of haar naam staat. Zorg dat de bestedingslimiet op de creditcard voldoende is om de borgsom voor de camper te dekken. Let op: prepaid creditcards zijn hierbij geen
geldig betaalmiddel! 

ROOKBELEID VAN DE CAMPERVERHUURDER

Het is verboden te roken in de campers van Cruise America. Indien je dit toch doet zul je een schoonmaakboete moeten betalen zodat de camper weer lekker fris ruikt. Wij verzoeken je dan ook dringend om buiten te roken, let dan echter wel op brandgevaar.

HUISDIERENBELEID VAN DE CAMPERVERHUURDER

Huisdieren zijn helaas niet toegestaan in de campers. 

WAAR MAG JE NIET RIJDEN MET DE CAMPER?

Je mag niet rijden met de camper op de volgende plaatsen of in de volgende gebieden:

 • Onverharde wegen en niet publieke wegen (private roads)
 • Mexico 
 • New York City (Manhattan) i.v.m. tunnels en de gasflessen in de camper 
 • Apache Trail in Arizona tussen Mesa en Globe (weg 88) 
 • Death Valley in California (betreden op eigen risico!) 
 • Andere “desert” gebieden 
 • Stranden
 • In Alaska, Yukon, Northwest Territories en Newfoundland met uitzondering van publieke en genummerde wegen. 
 • Het rijden door ondergrondse tunnels is niet toegestaan. 
 • Alle wegen of gebieden die door de verhuurder worden aangewezen tijdens het in ontvangst nemen van de camper.

WAAR MAG JE WEL RIJDEN MET DE CAMPER?

 • In alle staten van de USA. 
 • In alle provincies van Canada. 

AFWIJKENDE ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN CRUISE AMERICA

De annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van Cruise America zijn afwijkend van de ANVR voorwaarden en luiden als volgt:

 • Eerste wijziging na opdracht boeking: gratis (m.u.v. geldende wijzigingskosten Doets Reizen). Iedere daaropvolgende wijziging: € 50,-.

LET OP: verandering van de naam van de hoofdbestuurder, campertype, ophaaldatum, inleverdatum, plaats van ophalen en / of inleveren, annuleren en direct daarop opnieuw reserveren of wijzigen van voertuigtype hebben gevolgen voor het flextarief van jouw camperhuur. Bij ontvangst van een wijzigingsverzoek kijkt Cruise America naar jouw oorspronkelijk geboekte flextarief en naar het flextarief dat geldt op het moment van wijzigen. Het hoogste flextarief van beide is van toepassing op jouw reis.

 • Annuleren t/m 46 dagen voor vertrek: 15% van alle geboekte Cruise America diensten + €400,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 45 dagen tot de 42e dag voor vertrek: 15% van alle geboekte Cruise America diensten (met een minimum van €400,-) + €800,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 42 dagen tot de 28e dag voor vertrek: 35% van alle geboekte Cruise America diensten (met een minimum van €400,-) + €800,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 28 dagen tot de 21e dag voor vertrek: 40% van alle geboekte Cruise America diensten (met een minimum van €400,-) + €800,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 21 dagen tot de 15e dag voor vertrek: 50% van alle geboekte Cruise America diensten (met een minimum van €400,-) + €800,- bij een one-way.
 • Annuleren op de 15e dag voor vertrek: 50% van alle geboekte Cruise America diensten (met een minimum van € 650,-) + €1300,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 14 dagen tot de 7e dag voor vertrek: 75% van alle geboekte Cruise America diensten (met een minimum van €650,-) + €1700,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 7 dagen tot de 5e dag voor vertrek: 75% van alle geboekte Cruise America diensten (met een minimum van €850,-) + €1700,- bij een one-way.
 • Annuleren vanaf 5 dagen tot 1 dag voor vertrek: 90% van alle geboekte Cruise America diensten (met een minimum van € 850,-) + €1700,- bij een one-way.
 • Annuleren op de dag van vertrek of later en bij no-show: 100% van alle geboekte Cruise America diensten.

Belangrijk: Bij vier boekingen of meer die samen reizen, berekend Cruise America afwijkende annuleringsvoorwaarden. Deze worden opgemaakt zodra de campers zijn bevestigd. De voorwaarden zijn dan hoger en vaak al geldend vanaf 90 dagen voor vertrek. Dit alles is afhankelijk van de route, de vertrekdatum en de campertypes. 

REIZEN MET DE CAMPER TIJDENS VORSTPERIODES

Als je in het voor- of najaar (oktober t/m mei) met de camper door Amerika of Canada reist, dan is het mogelijk dat je te maken krijgt met sneeuw en vorst, zeker in de hoger gelegen gebieden. Als je de camper ophaalt tijdens een vorstperiode, dan heeft Cruise America alle campers winterklaar gemaakt. Dit proces wordt ook wel “winterreizen” genoemd, wat inhoudt dat de camperverhuurder het gehele watersysteem van de camper heeft gedraineerd en heeft doorgespoeld met een speciale antivriesvloeistof voor campers. Dit heeft Cruise America gedaan om vorstschade aan het watersysteem van de campers te voorkomen. Als de camper winterklaar is gemaakt, dan kun je het watersysteem van de camper niet gebruiken zolang je met het voertuig reist in temperaturen onder het  vriespunt. Als je jezelf bevindt in temperaturen boven het vriespunt, dan kun je de camper laten “de-winterreizen” om het watersysteem te kunnen gebruiken. 

Let op: Cruise America stelt het verplicht dat je als huurder de camper winterklaar maakt zodra je tijdens de camperreis te maken krijgt met vorstperiodes. Deze regel geldt tot en met de inleverdag. De kosten voor het winterklaar maken en voor het “de-winterreizen” zijn voor eigen rekening. Daarnaast is het mogelijk dat een aantal campings/wegen tijdens de winterperiode al of nog gesloten zijn. 

HET CAMPERTYPE DAT JE TER PLAATSE ONTVANGT

Cruise America en Doets Reizen doen hun uiterste best om het door jou geboekte campertype te bevestigen en veilig te stellen. Hoewel de kans zeer klein is, kan het voorkomen dat je ter plaatse vanwege onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt dan het campertype dat je hebt geboekt. Je zult niet nabelast of vergoed worden indien je ter plaatse door onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt. Eventuele meerkosten voor bijvoorbeeld brandstofverbruik, campingplaatsen en / of ferryovertochten worden niet vergoed.


Bekijk hier alle voorwaarden van Cruise America en Doets Reizen.