Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Kanab

Voor zo'n klein plaatsje (er wonen in Kanab maar een paar honderd mensen) is het wereldberoemd. Niet zozeer omdat het de uitvalsbasis vormt voor een bezoek aan de North Rim van de Grand Canyon, maar omdat hier talloze films zijn opgenomen. Het westernstadje staat daarom ook wel bekend als Little Hollywood. Zowel de omliggende canyons als het ten westen liggende Coral Pink Sand Dunes State Park dienden als decor voor vele films. Kanab is sfeervol, heeft heerlijke restaurants en is de perfecte uitvalsbasis voor vele hoogtepunten in de omgeving!

Bekijk de video

Gunstige uitvalsbasis voor Bryce en Zion National Park

Kanab is super centraal gelegen, je kan diverse dagtrips maken in de omgeving naar bijvoorbeeld Zion National Park, Pink Sand Dunes State Park, Page met de Antelope Canyon en de Grand Canyon North Rim. Binnen een half uur bevind je je al in Zion National Park, een paradijs voor liefhebbers van wandelen. Of bezoek de Grand Canyon en maak een onvergetelijke helikoptervlucht. Daarnaast is in Kanab genoeg te beleven en kun je de echte cowboy en western sfeer proeven. Op sommige dagen kan je zelfs een rodeo bijwonen!

Kanab - Utah - Doets Reizen

Hollywood van het Wilde Westen

Kanab is een authentiek western stadje omringd door prachtige rode rotsformaties. Geen gigantische borden van Amerika’s grote fastfood ketens maar authentieke western diners, souvenirshops vol super gave cowboy boots en onwijs vriendelijke locals. Wist je dat Kanab vooral bekend staat als ‘Hollywood van het Wilde Westen’? Honderden western films zijn hier opgenomen en ’s werelds grootste filmsterren zijn hier dan ook geweest. 

Kanab - Utah - Doets Reizen

Een culinair walhalla

Kanab heeft ontzettend leuke restaurants en is een onontdekt culinair walhalla. Naast de authentieke saloons en diners heb je er ook ontzettend leuke en hele goede restaurants. Wij raden je zeker aan om bij Sego Restaurant te gaan dineren, laat je culinair verrassen! Je bestelt hier verschillende kleinere gerechten voor de gehele tafel, zo kan iedereen alles proeven. 

Restaurant Sego - Kanab - Utah - Doets Reizen

Uitgelichte reizen