De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Grand Canyon National Park - North Rim

25 Actueel reisaanbod

De Grand Canyon North Rim is ruiger, ongerepter en groener dan de South Rim en West Rim. Waar je bij de andere kanten van de Grand Canyon de diepte ervaart, heb je bij de North Rim een schitterend weids uitzicht. Het is er een stuk rustiger en daardoor de ultieme bestemming voor natuurliefhebbers. Je kan hier prachtige 'hikes' maken. Er staat maar één hotel aan de Grand Canyon North Rim, die je uiteraard kan boeken via Doets Reizen. De North Rim is alleen zomers te bezoeken.

De ongerepte Canyon
De North Rim is zo'n 2400 meter hoog en kent schitterende wandelroutes. Het Visitors Center is een mooi startpunt om de Canyon te ervaren. Je vindt hier alle informatie over het park en de routes die je kunt wandelen. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekking naar prachtige uitzichtpunten. Eén van de bekendste uitzichtpunten is Bright Angel point, die je via een korte wandeling over een verhard pad vanaf de Grand Canyon Lodge kunt bezoeken.

Scenic Route
Ben je geen liefhebber van lange wandelingen, dan zijn er ook indrukwekkende uitzichtpunten met de auto te bereiken. De weg er naar toe is al een feest! Via een bochtige schilderachtige rit bereik je uitzichtpunten zoals Point Imperial en Cape Royal. Neem vooral de tijd om de Grand Cayon te ontdekken, want de bochtige weg en de korte wandeling naar de uitzichtpunten toe kan gemakkelijk een halve dag duren. 

Point Imperial
Met zijn 2683 meter is Point Imperial het hoogste punt op de North Rim. Je hebt hier een indrukwekkend uitzicht over het oostelijke deel van de canyon en de Painted Desert. Je ervaart hier de transformatie van de smalle wanden naar een groots open canyon.

Cape Royal
Je treft hier oneindige panorama’s over de canyon, wat uitstrekt van het oosten naar het westen. De zonsopgang en -ondergang zijn populaire tijden om de speling van het licht op de canyon te aanschouwen. Op heldere dagen kan je via Angels Window (een “raam” in de canyon) de bochtige Colorado rivier spotten. 

Magische kleuren
Onze tip! Plan je bezoek aan de Grand Canyon North Rim tijdens zonsopgang of ondergang. De stand van de zon zorgt er voor dat de kleuren van de canyon met de minuut veranderen en geven een magisch kleurenpalet van oranje, rood en geel. Een absoluut hoogtepunt tijdens jouw vakantie door Amerika. Reizen in de buurt van Grand Canyon National Park - North Rim

Logo Doets Reizen Amerika

Grand Canyon National Park - North Rim