Vraag

Tot hoe ver gaan de klimaat-ambities van Doets Reizen?

Antwoord:

Als bedrijf met een eigen CO2-footprint verplicht Doets Reizen zichzelf te zoeken naar manieren van reizen die het meest klimaatvriendelijk zijn. Op onze missiepagina lees je alles over de richting die we inzake duurzamer reizen zijn ingeslagen, en waarom wij vinden dat die richting de juiste is. Maar we rekenen ons niet rijk en zijn niet naïef: als je nauwgezet naar onze reisorganisatie kijkt, en dat doen wijzelf ook, zijn er nog steeds ‘grensgevallen’, ofwel, zaken waarvan je jezelf kunt afvragen of we die wel of niet moeten voortzetten. We beschrijven hieronder enkele van die ‘grensgevallen’.

We blijven vliegreizen aanbieden

Omdat Amerika en Canada de ‘oudste’ en meest geliefde bestemmingen zijn van Doets Reizen en er redelijkerwijs geen alternatieven zijn voor het vliegtuig, blijven we de komende jaren naar deze landen toe vliegen. Om dezelfde reden doen we dat ook naar bestemmingen als Scandinavië, IJsland, Japan en China. Tegelijkertijd volgen we de ontwikkelingen op het gebied van duurzamere brandstof op de voet. En zullen voor klimaatvriendelijkere opties kiezen (groene kerosine) zodra die in de luchtvaartsector voorhanden zijn.

Niet-CO2 neutraal vervoer in Canada

Om het bezoeken van de echt bijzondere (afgelegen) accommodaties in Canada mogelijk te blijven maken, ontkomen we er niet aan om gebruik te maken van helikopters of kleinere, binnenlandse vluchten. Simpelweg omdat deze bestemmingen wegens gebrek aan een geavanceerd wegenstelsel alleen door de lucht te bereiken zijn. Ook hier geldt: we blijven alert bij het mogelijk vervangen van deze vervoersmiddelen door duurzamere alternatieven. En zullen steeds afwegen of de schoonheid en beleving van een bepaalde locatie opweegt tegen de (ecologische) kosten om er te komen. 

Cruises vallen af

Na rijp beraad hebben wij besloten te stoppen met het actief aanbieden van cruises. Verschillende aspecten hebben bij dat besluit een rol gespeeld, waaronder de immense, vervuilende uitstoot van de cruiseschepen zelf, de lokale economieën die op een ongezonde manier afhankelijk worden van consumerende cruisepassagiers en de virusgevoeligheid van teveel mensen op een kleine oppervlakte. 

Natuur inclusieve excursies

Wij proberen de liefde voor de natuur – en het zo intens mogelijk ervaren ván die natuur – toegankelijk te houden. Hoe? Door de eisen van reizigers zoveel mogelijk in evenwicht te brengen met de ruimte die de natuur nodig heeft om zo ongerept en prachtig te blijven als ze is. Dit betekent dat we bij zaken als walvistours, safaritochten of wildlife-excursies in zee gaan met kleine, lokale partners. Zij weten precies hoe je met respect voor het ecosysteem, en met een maximale kans op een diverse natuurbeleving, reizigers kunt rondleiden. Die harmonie tussen mens, dier en omgeving vindt Doets Reizen van essentieel belang.

Camper op maat

Als reisspecialist kent Doets Reizen de mogelijkheden van diverse grote en kleinere campers. Kijkend naar de behoefte van verschillende reisgezelschappen, zoals stellen en gezinnen, adviseren wij de camper die én aan de verwachtingen van de klant voldoet én het minste beslag legt op het klimaat.  


Relevante veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via één van de onderstaande contactmethodes.