De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Moab, de ideale uitvalsbasis

Moab is de perfecte uitvalsbasis voor je bezoek aan Arches National Park, Canyonlands National Park, Capitol Reef National Park en Dead Horse Point State Park. Vroeger bestond Moab uit niet meer dan een tradepost, een restaurant, een aantal bezinestations en wat woonwagens met hutten. Tegenwoordig is het een sfeervol en trendy plaatsje met veel hotels, gezellige restaurants en winkelcentra. Vanuit Moab kun je ook vele outdooractiviteiten doen; mountainbiken, stand-up peddelen of raften. Er is voor ieder wat wils!

Bekijk de video

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park is een beperkt toegankelijke canyon en grotendeels onverhard. Het park wordt door de Colorado River en de Green River in drieën gedeeld: Island of the Sky, Needles en The Maze. Island of the Sky is het meest toegankelijke gedeelte en biedt een landschap dat wordt gedomineerd door dieprode canyons. Het hoogtepunt van Island of the Sky is Mesa Arch. The Needles en The Maze zijn alleen bereikbaar per jeep of raft.

Canyonlands National Park - Utah - Doets Reizen

Arches National Park

Bekend vanwege zijn gigantische natuurlijk roodgekleurde stenen bogen. Het lijkt wel alsof je in een droomlandschap bent beland. Door het nationale park loopt een 18 mijl lange geasfalteerde weg waaraan alle hoogtepunten liggen. Wil je de wereldberoemde Delicate Arch bezoeken? Maak dan een wandeling van 5 kilometer, zodat je naast de gigantische stenen boog staat. Ook de Windows en Landscape Arch zijn een bezoekje meer dan waard. Wist je dat je ook dino-voetstappen kunt zien in Arches National Park?

Arches National Park - Utah - Doets Reizen

Deadhorse Point State Park

Naast Canyonlands NP ligt Dead Horse Point State Park, bekend vanwege het fenomenale uitzicht! De Colorado River slingert rondom een enorme mesa (rotsplateau), wat een uniek beeld geeft. Vroeger werden de wilde paarden naar de mesa gedreven. Verwilderde paarden zijn door de hoogte, alsook door de droogte gestorven.

Dead Horse Point State Park - Utah - Doets Reizen

Capitol Reef National Park

Dit wat minder bekende nationale park is een park van tegenstellingen. Aan de ene kant heeft het grillige en scherpe bergpieken en aan de andere kant heb je het schattige plaatsje Fruita, waar je in de zomermaanden fruit kunt plukken. Capitol Reef National Park leidt je langs wonderschone plekjes als Twin Rocks, Hickman Bridge, Fremont River Waterfall en natuurlijk Capitol Dome waar het park zijn naam aan te danken heeft. Heb je extra tijd? Maak dan een fantastische wandeling of rijd de onverharde Cathedral Valley Loop. Het is er waanzinnig mooi!

Capitol Reef National Park -  Utah - Doets Reizen

Uitgelichte reizen