Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Arches National Park

29 Actueel reisaanbod

In Arches National Park word je, of je wilt of niet, vanzelf terug geslingerd naar de oertijd. Deze miljoen jaar oude zoutvlakte in Utah staat bekend om haar dieprode kleur, reusachtige rotsbogen en versteende voetafdrukken uit de prehistorie. De échte hoogtepunten van dit park zijn: Delicate Arch, Landscape Arch en Balanced Rock. Maar volg ook zeker de trail naar The Windows voor fabelachtige panorama's die je niet mag missen.

Vooraf reserveren om toegang te krijgen tot Arches National Park

Voor het bezoek aan Arches  National Park geldt vanaf de zomer van 2023 een reserveringsbeleid. De volgende regels zijn van toepassing:

Via de website van National Park Services (recreation.gov) moet je een account aanmaken die je voor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen US$30,- incl. US$ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de US$ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 

Je selecteert de dag waarop je van plan bent Arches te bezoeken. Je voegt deze toe in je winkelwagentje en voltooid de betaling (per creditcard). Vervolgens ontvang je een emailbevestiging met je toegangsbewijs. Zorg dat je dit bewijs kunt laten zien tijdens je bezoek aan Arches.  Je dient tevens in het bezit te zijn van een geldig paspoort, welke bij de ingang gecheckt zal worden.

Wanneer is een reservering nodig?
Een reservering is noodzakelijk als je het National Park bezoekt in de periode 1 april tot en met 31 oktober 2024 tussen 07.00 – 16.00 uur. Een reservering voor Arches is vereist naast je Nationale Parkenpas. 

Wanneer kan ik reserveren?
Reserveringen kunnen 3 maanden vooraf aan jouw bezoek geboekt worden. Vanaf 2 januari 2024 - 08.00 uur (Mountain Time MT) kunnen er reserveringen worden gemaakt. Het Nationale Park zet de reserveringen maandelijks open: 

2 januari: reserveren voor 1 – 30 April 2024
1 februari: reserveren voor 1 – 31 mei 2024
1 maart: reserveren voor 1 – 30 juni 2024
1 april: reserveren voor 1 – 31 juli 2024
1 mei: reserveren voor 1 – 31 augustus 2024
1 juni: reserveren voor 1 – 30 September 2024
1 juli: reserveren voor 1 – 31 Oktober 2024

Alle reserveringen kunnen gedaan worden vanaf 08.00 uur Mountain Time. 

Mocht je geen ticket hebben gekocht dan zijn er dagelijks beperkte aantal tickets beschikbaar die voor de volgende dag geboekt kunnen worden. Voorbeeld: Wil je 16 juni het park bezoeken dan kun je op 15 juni om 18.00 uur (plaatselijke tijd) het nogmaals proberen. 

De rotsbogen van Arches National Park

Bezoek Arches National Park en aanschouw het kleurrijke natuursteen waar Utah bekend om staat. Dit droomlandschap heeft haar populariteit te danken aan de roodgekleurde natuurstenen bogen, met Delicate Arch, Landscape Arch en The Windows als absolute toppers. Jouw rondreis of camperreis door West of Zuidwest Amerika is pas compleet na de avontuurlijke wandelroutes, reusachtige rotspartijen en oogverblindende zonsondergangen van Arches National Park.

Wereldberoemd raamwerk

Nergens in de wereld vind je zó veel natuurlijke rotsbogen als in Arches National Park. De wereldberoemde Delicate Arch en Balanced Rock zijn dé hoogtepunten van dit natuurgebied, maar ook de Double Arch mag je niet missen. Deze rots was het decor voor wereldberoemde films, waaronder Indiana Jones and the Last Crusade. Ga je voor het ultieme fotomoment? Zet de wekker vroeg en reis op tijd naar het Windows District. De langzaam opkomende zon en roodbruine rotsbogen vormen een fenomenaal schouwspel. Kun je geen genoeg krijgen van de rustieke rotsen? Arches heeft in totaal meer dan 2.000 natuurlijk bogen!

Wandelen door Arches National Park

Trek je wandelschoenen maar aan en loop langs paden waar 300 miljoen jaar oude versteende dinosaurus voetafdrukken nog zichtbaar zijn. De meeste bezienswaardigheden in Arches zijn eenvoudig te bereiken via een 30-kilometer lange autoroute en de aangelegen wandelpaden. Maar er zijn ook afgelegen gebieden die je alléén kunt bezichtigen na een uitdagende hike. De 11-kilometer lange Devil’s Garden Trailhead is een bijzondere route die je meeneemt langs twee legendarische rots bruggen: de Landscape Arch en de Double O Arch. Vergeet alleen niet om je te beschermen tegen de felle zon, anders eindig je nog roder dan de rotsformaties! 

Overnachten in Arches National Park

Moab is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Arches National Park. Je hebt er leuke restaurants en tal van accommodaties. Doets Reizen adviseert de volgende accommodaties voor de meest onvergetelijke ervaring: 

Activiteiten in Arches

Leven in de dorre droogte

In het woestijnachtige Arches National Park is veel te zien en doen. Bezoek de bijzonder roodkleurige rotsen, wandel langs indrukwekkende ravijnen en aanschouw een adembenemende zonsopgang. Met het plaatsje Moab als uitvalsbasis en de nabij gelegen Canyonlands is Arches National Park een perfecte tussenstop tijdens een rondreis door West Amerika. Kom je langs Arches National Park, dan zijn deze hoogtepunten zéker de moeite waard:

  • Bezoek de trots van Utah: Delicate Arch;
  • Balanceer op de Balanced Rock;
  • Aanschouw de zonsopgang in The Windows;
  • Wandel de uitdagende Devil’s Garden Hike;
  • Loop langs versteende voetafdrukken van dinosaurussen;
  • Bewonder de Landscape Arch en Double O Arch.

Reizen in de buurt van Arches National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Arches National Park