Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Capitol Reef National Park

29 Actueel reisaanbod

De grotendeels onontdekte schat van Utah’s Canyon Country, dat is Capitol Reef. De dieprode canyons en geologische grootheden, zoals Waterpocket Fold, Twin Rocks, Hickman Bridge en Capitol Dome – dat sprekend lijkt op het Capitool in Washington D.C. – maakt dit Nationale Park een absoluut hoogtepunt van jouw rondreis door West Amerika. Pluk in de zomer de lekkerste vruchten in het Mormoonse Fruita of geniet van indrukwekkende trails langs honingraat rotswanden en kristalheldere rivierbeddingen. Capitol Reef is een fenomenaal gebied vol verrassingen en contrasten.

De groene oase van Capitol Reef

Gedefinieerd door de 160-kilometer lange Waterpocket Fold – die jarenlang een barrière vormde voor de eerste pioniers – en bekend door de kolossale rotswanden die omhoog rijzen in de Cathedral Valley maakt Capitol Reef een imposant en onontdekt natuurgebied. Maar achter de roestkleurige rotsformaties van Capitol Reef ligt het groene hart van de Canyonlands. Midden in de dorre droogte van Utah waar de Fremont River en Sulphur Creek samenkomen, vind je een oase van kleurrijke boomgaarden en vruchtbare landbouwgronden. Een eeuw geleden vestigden Mormoonse families zich hier en het stadje Fruita was gevestigd. Vandaag de dag is Capitol Reef een Nationaal Park dat je, ondanks haar relatieve onbekendheid, niet mag missen.


Iconische paden, plekken en petrogliefen

Dit Nationale Park beschikt over misschien wel de meest indrukwekkende hiking trails van Utah. Tijdens je wandelavonturen kom je langs adembenemende vergezichten van de vallei, angstaanjagend diepe ravijnen en indrukwekkende muurtekeningen uit de tijd van de oude Natives. De nauwe bergpas Capitol Gorge was vroeger de enige weg door centraal Utah, maar is door de zogeheten ‘water pockets’ nog nét zo beroemd. Hike de Hickman Bridge Trail en volg een schilderachtige wandelroute naar de bijzondere, door erosie uitgesneden, stenen brug. Vergeet ook de Grand Wash Trail niet. De smalle canyon is een bijzonder natuurspektakel met gigantische zandstenen rotswanden die gevormd zijn tot een honingraat. Uitgewandeld? Koel af in de rivierbeddingen van Sulphur Creek of Fremont River en neem nog één keer het fenomenale kleurenpalet in je op.

Overnachten in een oase van rust

In Capitol Reef National Park vind je niet één maar twee soorten landschappen. De lieflijke boomgaarden in Fruita zijn niet te vergelijken met de ruige rode rotsen in Cathedral Valley. Om alles te zien van Capitol Reef National Park kun je het beste overnachten in het Capitol Reef Resort. Dit hotel - gelegen in het plaatsje Torrey – is bij uitstek de perfecte uitvalsbasis voor het bijzondere natuurschoon in en rondom het Nationale Park. Je hoeft alléén maar de gordijnen open te doen om de hoogrijzende rotswanden van de Reef te aanschouwen.

De must see’s van Capitol Reef National Park

Het canyonlandschap van Capitol Reef National Park is één van Utah’s best bewaarde geheimen, waar je eindeloos veel kunt zien en ondernemen. Wil je álles uit je verblijf in Canyon Country halen? Mis deze hoogtepunten dan zéker niet:

  • Vergaap je aan de immense 160-kilometer lange Waterpocket Fold;
  • Bewonder de rotsformaties Capitol Dome, Twin Rocks en Hickman Bridge;
  • Volg de Fremont River Trail langs indrukwekkende watervallen of koel af in de Sulphur Creek;
  • Aanschouw de honingraten rotswanden van Grand Wash Trail;
  • Hike de onverharde Cathedral Valley Loop langs reusachtige monolieten;
  • Pluk in de zomer de lekkerste vruchten in Fruita’s fruitboomgaarden.

Reizen in de buurt van Capitol Reef National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Capitol Reef National Park