Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Amerika

Canyonlands National Park

36 Actueel reisaanbod

In de buurt van het pittoreske plaatsje Moab ligt één van Amerika’s meest indrukwekkende en onontdekte parken: Canyonlands National Park. Het park bestaat uit drie delen - Island in the Sky, The Needles en The Maze – waarvan een groot deel alléén te bereiken is met een jetboat, jeep, raft of 4x4. Ga op avontuur door de fantastische natuur van de Canyonlands. Dit park is nóg mooier dan de wereldberoemde Grand Canyon... dat belooft wat!

De sensationele Canyonlands in Utah

Het uitgestrekte natuurgebied van de Canyonlands wordt door de Colorado River en Green River opgedeeld in drie districten: Island in the Sky, The Maze en The Needles. Met 40 kilometer aan gangbare wegen heeft Island in the Sky veel hoogtepunten, zoals de beroemde Mesa Arch, Shafer Canyon, Buck Canyon en Grand View Point. Naast de spectaculaire uitzichten van Island in the Sky kun je in de overige districten de meest avontuurlijke activiteiten ondernemen, zoals raften, mountainbiken of varen met een jetboat.

Het toevluchtsoord voor avontuurlijke reizigers

Met ruige rotspartijen, woeste wateren, kleurrijke kloven en zelfs wilde coyotes aanschouw je in het noordelijke Island of the Sky de meest fenomenale hoogtepunten van het park. Het ligt, zoals de naam al zegt, op een uitgestrekt plateau dat hoog boven de Green River en Colorado River hangt. Rij langs de Scenic Drive, bewonder de gigantische Upheavel Dome-krater of bewandel één van de uitdagende trails.

The Needles en The Maze zijn misschien minder goed bereikbaar, maar deze districten in Canyonlands National Park mag je niet missen! In het Zuidoosten ligt The Needles, met bekende kerktoren-achtige rotsen en wegen die alléén een terreinwagen kan trotseren. Must see’s zijn onder andere: Chester Park, Gave Spring, Roadside Ruin en Elephant Hill. In het Westen vind je (als je goed zoekt) The Maze. Dit gigantische doolhof vol canyons, torens en tafelbergen is alléén bereikbaar te voet én met een raft of jeep. Volg de populaire Flint Trail of laat je verrassen door de grandeur van de Chocolate Drops, Maze Overlook en Land of Standing Rocks.

Overnachten in de Canyonlands

Het plaatsje Moab is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de Canyonlands, maar ook Arches National Park en Dead Horse Point State Park liggen dichtbij. Tijdens de zomermaanden is er altijd leven in het gezellige Moab en er is altijd wel een slaapplek te vinden. Kampeer midden in de natuur op een van de vele campings of overnacht met een camper op het RV Resort van Canyonlands NP. Liever slapen in een écht bed? Dan kun je terecht bij de Sorrel River Ranch of de Red Cliffs Lodge en wordt wakker met een fenomenaal uitzicht.

Hoogtepunten Canyonlands

In Canyonlands National Park is meer te doen dan wat je op het éérste oog ziet. Hiking trails, boottochten, mountainbike-paden en off-road routes. De best verborgen plekken in Canyonlands National Park zijn juist het mooist. Daarom mag je deze hoogtepunten niet missen tijdens je rondreis door West Amerika:

  • Bewonder kloven en tafelbergen uitgesleten door de Colorado River;
  • Proef de gezelligheid van het populaire plaatsje Moab;
  • Ga mee met het Ranger Program naar het Grand View Point;
  • Bekijk de beroemde Mesa Arch in het Island in the Sky district;
  • Verken The Needles met een raft, mountainbike, 4x4 jeep of jetboat;
  • Raak verdwaald in de indrukwekkende rotsformaties van The Maze;
  • Overnacht op de mooiste locaties met een tent, camper of in een lodge.

Reizen in de buurt van Canyonlands National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Canyonlands National Park