De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Noorwegen vakantie Noorderlicht

Tijdens je wintervakantie in Noorwegen ga je natuurlijk ook genieten van het unieke natuurspektakel genaamd het Noorderlicht. Hiervoor heeft Doets Reizen dan ook de beste tips voor het spotten van het Noorderlicht in Noorwegen opgesteld.

Noorderlicht spotten in Tromsø

De grootste stad in Noord-Noorwegen is Tromsø, deze stad ligt bijna op 70 graden noorderbreedte wat inhoudt dat deze stad een perfecte locatie is voor het spotten van het Noorderlicht. Dit komt omdat de stad tussen bergtoppen, fjorden en naast verschillende eilanden gelegen is. Dit zorgt voor de perfecte achtergrond van het toch al magische Noorderlicht. De stad licht ook nog eens midden in het Noorderlichtovaal. Dit is een gebied waar de kans het grootst is in Noorwegen om het Noorderlicht te spotten. 

Tromsø - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credtis: Visitnorway.com

Noorderlicht spotten op de Noordkaap

De meest bijzondere locatie om het Noorderlicht te spotten in Noorwegen is toch wel de Noordkaap. De Noordkaap is het meest noordelijke puntje van Noorwegen en is een hoog bergplateau met een klif van 307 meter hoog die uitkomt op zee. Het is dan op zich al een zeer indrukwekkende plek, maar met het Noorderlicht daar nog eens bovenop wordt het een magische bestemming. 

Troms og Finnmark - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits Visitnorway.com

Noorderlicht spotten in de Lofoten

De Lofoten is een prachtig eilandengroep in Noorwegen die bekend staat om zijn ruige kusten en recht uit zee opdoemende rotsen. Alhoewel deze eilandengroep net onder het Noorderlichtovaal ligt is het wel super indrukwekkend als het Noorderlicht hier verschijnt, wat in de winter zeer regelmatig gebeurt.

Stel je voor, je staat op de rotsige kust van de Lofoten en kijkt uit op de vele kleine eilanden en rotsen in het water. Boven het donkere water start een dansend spektakel met de meest unieke natuurverschijning ter wereld, die vervolgens ook nog eens weerkaatst in het zeewater. Dat wil je toch?!

Lofoten - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway.com

Excursies Noorderlicht

In Noorwegen kan je op vele locaties een excursie ondernemen voor het spotten van het Noorderlicht. Geniet van het natuurschoon en ga onder leiding van een gids de natuur in op zoek naar de beste locatie. Maak prachtige foto’s van het Noorderlicht, wat je camera vaak nog mooier kan zien als jij met je blote oog. Geniet van een heerlijke maaltijd op een diner cruise vanaf Tromsø en spot het Noorderlicht vanaf het water. Het Noorderlicht mag niet ontbreken tijdens je winterreis naar Noorwegen. 

Noorderlicht- Doets Reizen - Vakantie Noorwegen- VisitNorway.com

Praktische info Noorderlicht

In Noorwegen is een app ontwikkeld voor de liefhebbers van het Noorderlicht. Deze app is dan ook een absolute must als jij graag dit natuurschoon wilt aanschouwen tijdens je vakantie. Deze app werkt namelijk als een soort alarm waardoor je geïnformeerd wordt wanneer je kans hebt op het spotten van het Noorderlicht. Daarnaast kan je direct zien in de app hoeveel kans je vervolgens maakt op het spotten van het Noorderlicht. Dit zodat je niet onnodig aan het wachten bent op het natuurspektakel maar is het niet te aanschouwen.

Een andere tip is dat voor het spotten van het Noorderlicht wel eens veel geduld noodzakelijk kan zijn. Dit op zich is wellicht geen probleem, maar aangezien je vaak op het dansende licht aan het wachten bent in koude temperaturen is het van belang om je zo warm mogelijk aan te kleden zodat je niet onderkoelt raakt. 

Beste seizoen voor het spotten van het Noorderlicht in Noorwegen

In Noorwegen kan vanaf de herfst al het Noorderlicht worden gespot. Dit begint gemiddeld eind september en duurt tot eind maart. De beste tijden voor het spotten van het Noorderlicht zijn afhankelijk van de locatie, echter over het algemeen is tussen 22:00 en 24:00 uur het Noorderlicht op zijn allermooist. 

Noorderlicht- Doets Reizen - Vakantie Noorwegen- VisitNorway.com

Uitgelichte reizen