De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Noorwegen vakantie

Een vakantie door Noorwegen brengt je langs de waanzinnige natuur, spectaculaire wegen en bruisende steden. Wij raden je aan om de tijd te nemen en te genieten van het landschap, de traditionele gerechten en de bijzondere cultuur.

Steden in Noorwegen

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Oslo is een sfeervolle stad met prachtige architectonische hoogstandjes. Maar welke steden zijn er nog meer te bezoeken tijdens je vakantie in Noorwegen? De stad Bergen is gelegen aan de kust van Noorwegen en wordt gezien als de stad van de fjorden of de hoofdstad van Fjord-Noorwegen. Bergen is een grote stad, maar lopend door de straatjes en langs de haven heeft het de charme van een kleine stad met veel karakter. De knusse geplaveide straatjes en oude houten kleurrijke gebouwen zorgen voor een fijne sfeer. Hetzelfde geld voor de noordelijke stad Tromsø in Noorwegen. Het is de noordelijkste universiteitsstad van de wereld en de plek waar je de magische winter kan beleven. Aanschouw het noorderlicht, ga op pad met een hondensledetocht of ga met de kabelbaan omhoog voor een panoramisch uitzicht. Niet alleen de winter in Tromsø is prachtig. De midzomernachten die je hier kan mee maken zijn spectaculair en een bijzondere toevoeging aan je reis door Noorwegen. 

Bergen stad - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

Natuur in Noorwegen

De watervallen, bossen, bergen en gletsjers maken deel uit van de adembenemede natuur in Noorwegen. De prachtige scenic routes van Noorwegen brengen je langs de mooiste natuur die gecombineerd worden met kunst, architectuur en design. Op deze manier willen de Noren je op een verrassende manier nog dichter bij de natuur brengen. De Noorse natuur brengt je nog meer wonderen, denk aan de fjorden, bergplateaus, het noorderlicht en de midzomernacht. Tijdens je autorondreis door Noorwegen raden wij je dan ook aan om meerdere dagen op een bestemming te verblijven. 

Cultuur in Noorwegen

Kom meer te weten over de Noorse cultuur tijdens je rondreis door Noorwegen. Leer meer over de traditionele gebruiken en de tradities van de inheemse bevolking, de Sami. De invloeden van de Samische bevolking vindt je terug in muziek, kunst en architectuur. Kom meer te weten over deze bevolkingsgroep bij tentoonstellingen of tijdens een bezoek aan de bevolking. Hoe zit het met de rest van de geschiedenis in Noorwegen? Wanneer je aan Noorwegen denkt flits het beeld van een Noorse Viking natuurlijk even voorbij. Neem tijdens je vakantie in Noorwegen de tijd om je onder te dompelen in de Vikingcultuur. De vele expedities en rooftochten hebben hun sporen achter gelaten en deze zijn te bewonderen in het Vikingschipmuseum in Oslo.

Lofotr Viking Museum  Lofoten- Doets Riezen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway.com

Traditionele gerechten in Noorwegen

Het proeven van de lokale gerechten kan tijdens je vakantie in Noorwegen niet ontbreken. De verse Noorse zalm is bij iedereen wel bekend, maar heb je ook wel eens eland geproefd? Een gerecht met eland is een Noorse delicatesse als het op de juiste manier is bereid. In Noorwegen maken ze graag gebruik van de uitstekende bodemkwaliteit voor het telen van bessen, groenten en vruchten. Biologische maaltijden zijn in Noorwegen eerder regel dan uitzondering.

Foodtour Oslo - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits to VisitNorway - 1

Klimaat in Noorwegen

Laat je in Noorwegen niet misleiden door de zon die in de ochtend fel schijnt. Het weer in Noorwegen is namelijk erg onvoorspelbaar. Zorg ervoor dat je tijdens een wandeltocht gebruik maakt van laagjes en een water- en winddicht jack meeneemt. In de zomermaanden juli en augustus heb je de meeste kans op goed weer. Als je geluk hebt tijdens je rondreis door Noorwegen kan het warme zomerweer in september nog even doorzetten. Ga je voor de winteractiviteiten naar Noorwegen? Reis dan tussen december en maart naar Noorwegen en aanschouw gelijk het noorderlicht.  

Trolltunga - Odda - Noorwegen - vakantie Noorwegen - Doets Reizen

Bezoek Noorwegen

Tijdens je rondreis per auto of trein door Noorwegen vinden wij het erg belangrijk dat je optimaal kan genieten op je bestemming. Neem daarom de tijd om de fjorden en de omliggende steden te verkennen. Maak je rondreis compleet met unieke excursies en fijne accommodaties. Wij helpen je om jouw droomreis door Noorwegen waar te maken. 

Uitgelichte reizen