Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Ottawa

Welkom in Ottawa! Met allure en grandeur vervult Ottawa de rol van hoofdstad van Canada. De stad barst uit haar voegen door cultuur en historie; van de indrukwekkende parlementsgebouwen bij Parliament Hill tot de sfeervolle kades langs het tot Unesco Werelderfgoed verheven Rideau Canal.

Bekijk de video

Hoofdstad van Canada

De kleinste van de belangrijkste steden in Oost-Canada werd door koningin Victoria in 1858 gekozen als hoofdstad van de Upper en Lower Canada koloniën. Negen jaar later werd Ottawa de nationale hoofdstad van Canada. Wat ooit begon als een schreeuwerige rommelstad, werd een stad met ceremoniën, gracieuze gebouwen, kunstgalerijen en musea. Een moderne stad , die continu in beweging is.

Parlaiment Hill - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Raften bij Ottawa

Tijdens een verblijf ophet OWL Rafting Resortbeleef je de sensatie van de Ottawa River op een unieke manier. Neem vanaf het zandstrand een frisse duik in de rivier, of peddel over het water met een kano. In de avonduren geniet je bij een kampvuur en kun je gaan toeleven naar de volgende dag, waarop je de Ottawa River gaat verkennen tijdens een spannende rafting excursie!

OWL Rafting - Ontario - Canada - Doets Reizen

Byward Market

Deze bruisende marktplaats is vergroeid in de historie van Ottawa. Het biedt een prachtig palet van kunstenaars, lokale boeren en ambachtslieden die op deze plek hun koopwaar aan de man brengen. Ook heeft het veel gezellige cafés, pubs en een aantal van de beste restaurants in Ottawa. Zodra de straatlantaarns aan gaan, verandert ByWard Market in de perfecte plek voor een drankje, met livemuziek op de achtergrond!

Byward Market - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen

Rideau Canal

Dit tot Unesco Wereldferfgoed erkende kanaal baant zich gracieus een weg door het hart van Ottawa. In de zomermaanden zijn de groenrijke kades van het Rideau Canal een paradijs voor wandelaars en fietsers. Zodra de winter zijn intrede doet en het water begint te bevriezen, verandert het in de grootse ijsbaan ter wereld waar mensen uit de hele wereld op afkomen voor een onvergetelijk ritje op de schaats!

Rideau Canal - Ottawa - Ontario - Canada - Doets Reizen
  • Canada Keep Exploring

Uitgelichte reizen