Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Achterhaal het verhaal van de Country muziek in Nashville

24 september 2019 door Angela Kuijs

Er zijn heel wat muziekstijlen te vinden in de Deep South. Maar voor de country moet je echt een bezoek brengen aan Nashville. Al heb je niks met deze muziekstijl, na een bezoek aan deze stad denk je er zeker anders over.

Country Music Hall of Fame - Nashville - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Wanneer je voor het eerst aankomt in deze stad raad ik het je aan om eerst een bezoek te brengen aan het Ryman Auditorium. Hier krijg je alvast de goede basis mee voor de rest van de musea. Ryman Auditorium is het gebouw waar de countrymuziek begon. Meneer Ryman had het gebouw in eerste instantie gemaakt als kerk, maar om geld te verdienen werden er allerlei soorten optredens gedaan. Hier trokken de jonge muzikanten
naar toe en zo is de country muziek geboren. Bekende zangers zoals Johnny Cash zijn hier groot geworden en hij is hier vervolgens ook tv/radio shows gaan doen, waardoor Ryman Auditorium bekend werd in de hele wereld.

Ryman Auditorium - Nashville - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Neem hier zeker de tour met gids, voor de extra informatie en een kijkje back stage. Ga vervolgens zelf nog het podium op of laat op professionele wijze een nummer opnemen, leuk souvenir voor thuis!

Nashville - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Wanneer je het verhaal achter de country muziek weet, is het een aanrader om een tour door Studio B te maken en de Country Music Hall of Fame te bezoeken. Met de Studio B tour ga je naar het gebouw waar Elvis zijn eerste hit heeft opgenomen, Heartbreak Hotel. Je neemt een kijkje in de studio en de gids vertelt natuurlijk wat hier allemaal heeft gespeeld vroeger. Je krijgt alleen de nummers te horen die hier zijn opgenomen en je mag dansen wanneer je wilt.

Studio B - Nashville - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Vervolgens wordt je terug gebracht naar de Country Music Hall of Fame, waar je het verhaal achterhaalt van andere bekende Country zangers. Ik ben er achter gekomen dat ik er heel weinig ken, want in Nederland is deze muziekstijl veel minder bekend. De meeste Amerikanen kunnen welk elk lied mee zingen. Je ziet de gouden platen, kostuums en natuurlijk zijn er nog een aantal activiteiten, die het proberen waard zijn. 

Country Music Hall of Fame - Nashville - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Na al deze informatie te hebben opgedaan kun je je richting Broadway begeven. Elk café beschikt over live muziek. Neem dan ook lekker plaats aan een bar, geniet van de muziek en laat alle informatie nog eens goed op je inwerken.  

Nashville - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook