Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Bezoek de eendenmars in het Peabody Hotel Memphis

25 februari 2017 door Elske Doets

Je kan wel zeggen dat het Peabody Hotel het meest iconische en bekende hotel is in Memphis. Gelukkig ligt het dan ook nog eens perfect gelegen vlakbij Beale Street. 

In hartje Memphis vind je het Peabody Hotel. Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis voor jou verblijf in deze swingende stad! Het hotel ligt onder andere op 10 minuten lopen van gitaarfabriek Gibson en op 15 minuten lopen van het National Civil Rights Museum. Om de hoek van het hotel vind je het bruisende Beale Street. Elke avond vind je hier in de vele bars, restaurants en cafes fantastische live muziek! 

Traditiegetrouw de eendenmars 

Het hotel heeft een vrij bijzondere traditie die in 1930 als grap geboren is. De toenmalige general manager van het hotel kwam ietwat beschonken terug van een jacht trip. Ze lieten hun levende aas, de eenden, even zwemmen in de lobby fontein van het hotel. Een bizar tafereel dat sindsdien de attractie van het hotel is geworden. 

Peabody Hotel - Memphis - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

In Memphis is het ‘Peabody’ Hotel het meest bekende, nostalgische en luxe hotel dichtbij ‘Beale Street’.  Perfecte ligging om lopend alle blues tenten te verkennen vanaf de ‘Peabody’. Dit hotel heeft een bijzondere traditie die in 1930 als grap geboren is. Elke dag komen de eenden om 11:00 naar beneden en lopend over de rode loper naar de fontein. Om 5 uur 's middag is het weer tijd dat zij teruggaan naar het dak van het hotel, naar hun eigen verblijf. Elke dag komen er honderden mensen kijken om de 'duck march' te zien, het is dan ook een echte must-see! Wanneer je in het hotel verblijft mag je ook een kijkje nemen op het dak, een mega dakterras voor feesten en partijen en een tamelijk bescheiden eenden huis in een rustig gedeelte. 

Tip: Ga naar de eerste etage en kijk vanaf de balustrade zo de fontein in je staat dan eerste rang. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook