Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Bezoek Graceland, het huis van The King of Rock-'n-Roll

11 juli 2017 door Angela Kuijs

Wie Memphis zegt, denkt direct aan de rock-'n-roll ster Elvis Presley. Hij heeft niks voor niks de bijnaam The King gekregen. Wanneer je Memphis bezoekt is Graceland een van de plaatsen die je moet zien. Neem een kijkje in het indrukwekkende leven dat Elvis heeft geleefd en beluister zijn verhaal in elke kamer. 

Memphis - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Bezoek Graceland

Bij aankomst weet je niet waar je moet kijken, zo ontzettend groot. Neem daarom de tijd om dit 'museum' te bezoeken, want je zal hier een aantal uren gaan besteden. Je bezoek zal uit twee delen bestaan, namelijk een audio tour door de mansion, zijn huis, en de tentoonstellingen. 

Audiotour door de mansion

Met een audiotour kom je aan bij de mansion. Bij de eerste stap die je in het huis zet voel je de luxe maar sfeervolle stijl van Elvis Presley. Volg de route door het huis en leer meer de inrichting van de kamers en zijn leefstijl. Als je het huis verlaat kom je in zijn tuin en dit was de plek van Elvis om tot rust te komen. Je vindt hier de paardenstallen, de tennisbaan, het zwembad en de Medidation Garden. Op deze laatste plek is het graf van Elvis Presley, net als die van zijn oma en ouders. 

Graceland - Memphis - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Tentoonstellingen bij Graceland

Een bezoek aan Graceland is niet alleen een bezoek aan de woning, want zijn verzamelingen zijn allemaal terug te vinden bij de tentoonstelling. Dit gedeelte bestaat uit diverse delen, waaronder een enorme kostuumverzameling, Elvis' gouden platen, zijn auto's en motoren, zijn tijd in het leger, zijn vliegtuigen en Elvis' invloed op de hedendaagse muzikanten. 

Overnacht in Elvis stijl

Wil je je bezoek aan Graceland compleet maken? Verblijf dan in het hotel The Guest House @Graceland. Dit fantastische hotel ligt niet alleen direct naast Graceland, dus geen wachtrijen bij de parkeerplaatsen, maar een overnachting in the Guest House is fantastisch omdat je direct in Elvis-sferen komt. Bij aankomst lijkt het alsof je in een Las Vegas-resort bent, maar binnen voel je meteen de juiste sfeer: Elvis muziek, Elvis-bioscoop, Elvis-karaoke: alles is hier Elvis. De styling van het hotel is gedaan door Priscilla Presley, de vrouw van Elvis. En bij binnenkomst in je hotelkamer staat Elvis-muziek op, kun je gratis op je tv diverse documentaires en live-concerten bekijken. 

Guesthouse Hotel Graceland - Memphis - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Ik heb genoten, en raad je aan om de de nacht voordat je Graceland bezoekt hier te verblijven. Laat je onderdompelen in de Elvis-gekte!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook