Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Muziek en voodoo in NOLA

18 augustus 2016 door Elske Doets

New Orleans is zwoel en broeierig. Felle kleuren zoals groen, fuchsia roze, paars en goud zijn de huiskleuren van de stad. Maar vooral de jaarlijkse hysterische Mardi Gras die hier wordt gehouden maakt New Orleans bekend. 

New Orleans - Lousiana - Amerika - Doets Reizen

Mardi Gras in New Orleans

In Bourbon Street, is het iedere avond een beetje Mardi Gras. Daar kan je ’s avonds vanaf een Frans balkon ‘Mardi Gras’ kettingen gooien zoals ook bij het echte Mardi Gras in januari in New Orleans de gewoonte is.

New Orleans - Lousiana - Amerika - Doets Reizen

Ontdek de muziek en voodoo in New Orleans

Muziek zoals jazz, dixieland, cajun en gospel horen bij New Orleans. Door de Afrikaanse roots van veel inwoners hoort Voodoo ook bij deze stad, het past bij het spirituele karakter. Op French Market kun je kleurrijke Voodoopopjes kopen. Tijdens een fantastisch jazzband optreden in Frenchmen Street zagen wij een hele levendige voodoo danser als onderdeel van hun act. Fel zwarte ogen, snelle wilde ritmische bewegingen inclusief dans was fascinerend en bijzonder. Neem dan ook de tijd voor de straatmuzikanten en loop een voodoo winkel in voor misschien wel een souvenir? 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook