Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Bijzondere musea en manatees

18 augustus 2016 door Sjanneke Geertsma

Langs de westkust van Florida vind je behalve witte stranden en azuurblauwe wateren ook een aantal bijzondere musea.

Sjanneke Geertsma,  Florida expert bij Doets Reizen, bezocht tijdens haar laatste reis bijvoorbeeld het winterverblijf van John en Mable Ringling in Sarasota. Sjanneke: “John Ringling was een van de beroemde Ringling Brothers die circussen bezaten. In het huis, Ca’ d’ Zan leer je veel over die tijd. Je ziet er oude kostuums, de mega mansion en tentoonstellingen. Het verraste me echt. Je bent er zo maar een dag zoet!”

Ringling Museum - Sarasota - Florida - Doets Reizen

Nog meer bijzondere musea vinden we iets Noordelijker, in St. Petersburg. “Daar is het Salvador Dalí Museum,” vertelt Sjanneke. “Het heeft de grootste collectie Dalí kunstwerken buiten Europa. Alleen het gebouw is door zijn bijzondere architectuur al een beleving. Sowieso vind je in St. Petersburg veel musea die de moeite waard zijn. En ’s avonds kun je er bijkomen op een van de vele rooftop bars of jazzclubs. Maar ga ook even naar het strand. Het zand is hier als poedersuiker zo zacht. Heel apart en zo mooi! Het Clearwater Marine Aquarium is ook het bezoeken waard. Dit is geen show park, maar een opvang voor gewonde dieren. Hun meest beroemde bewoner is Winter, de dolfijn uit de film Dolphin Tale, die zijn staart verloor en nu een prothese staart heeft!”

Salvador Dali Museum - St. Pete Beach - Florida - Doets Reizen

Onderweg naar Crystal River is Tarpon Springs ook een leuke stop. “Dit was ooit een Griekse nederzetting. Dat zie je nog aan de witte huisjes. Heel apart. Je kunt hier meevaren op een spons duik. Zo zie je hoe natuursponsen worden gevonden.”

Rond Crystal River moet je zijn om Florida’s geliefde manatees, oftewel zeekoeien, te zien. Geen museum, maar volgens Sjanneke een echte must do: Zwemmen tussen deze bijzondere dieren. Sjanneke: “Je ziet ze overal in Florida en dan vooral aan de westkust, maar de Kings Bay Springs bij Crystal River, is de beste plek. Hier overwinteren de zeekoeien en blijven daarna de moeders met hun baby’s nog even achter.” Sjanneke is dol op de zeekoe: “Ze zijn lelijk, maar ook weer mooi. Het zijn prehistorische dieren! Je moet hier dan ook zeker gaan snorkelen. Dan zie je ze het beste. Binnen no time heb je er tien om je heen. En in de winter zijn er baby’tjes! Zo schattig! Die kleintjes zijn heel nieuwsgierig en vinden het zelfs fijn om geknuffeld te worden!”

Crystal River - Florida - Doets Reizen

Bekijk hier onze florida auto rondreizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook