Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Coole plekken in Canada

17 mei 2018 door Janette Krijgsman

Chill out in Canada’s coolest places

Canada verrast je! Ook in de winter zijn er fantastische dingen te zien en doen. Bijvoorbeeld ijsberen spotten, bijzondere bubbels in bevroren meren of een hotel gemaakt van ijs. Canada is cool!

Loop over de ijsbubbels 

Langs de Icefields Parkway vind je Abraham Lake. De ijsbubbels die hier ontstaan zijn een waar fenomeen in de Canadese Rocky Mountains en trekt ieder jaar vele bezoekers. De bubbels in het ijs ontstaan door methaangassen die vrij komt van rottende planten op de bodem van het meer. De beste manier om dit meer te ontdekken en de omgeving is met de spectaculaire Bubbles Tour

Wintersport - Abraham Lake Bubbles Tour - Banff - Lake Louise - Alberta - Canada - Doets Reizen

IJsberen spotten 

Een ander fenomeen is te vinden in het noorden van Manitoba. De plek waar je ijsberen kunt spotten. Vanuit de sfeervolle Lazy Bear Lodge ga je met ervaren gidsen op safari op zoek naar ijsberen. Een bijzondere reis waarbij je ook grote kans hebt op het zien van het noorderlicht. 

Overnacht in een ijshotel 

Droom je van dit soort plekken? Dan is een verblijf in een hotel gemaakt van ijs wellicht de kers op de taart. In Quebec City, in het oosten van Canada, is het mogelijk om te verblijven in de beroemde Hôtel de Glace. Dit hotel van ijs wordt iedere winter opnieuw gebouwd en beschikt over diverse themakamers. Vraag Doets Reizen naar de mogelijkheden om een verblijf te combineren met een wintersport trip in Oost Canada.

Wintersport - Hotel de Glace -Quebec City - Quebec - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook