Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Snorkelen met beluga’s in Hudson Bay

16 februari 2018 door Sander Leystra

In de Hudson Bay leeft de grootste populatie belugawalvissen ter wereld, geschat zo’n 60.000 dieren. Vanaf de bootexcursies kun je ze al heel goed zien, maar er wordt ook de mogelijkheid geboden om met deze fascinerende dieren te zwemmen. Wanneer je het Arctic Summer Package hebt geboekt, kun je deze excursie ter plaatse toevoegen aan je bezoek.

Beluga Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Deze excursie duurt ongeveer 3 uur en in totaal ben je ongeveer een uur in het water. Een drysuit zorgt ervoor dat je kleding niet nat wordt, maar het houdt je niet echt warm. Het is dus aan te raden om onder je drysuit meerdere lagen kleding aan te trekken, waaronder thermo-ondergoed. Het water is slechts enkele graden ‘warm’ en dus het is aan te raden je extra warm te kleden.

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Nadat iedereen een passend pak heeft aangetrokken ga je per zodiac op zoek naar grote groepen beluga’s. Afhankelijk van het zicht onder water ga je de Churchill River of de Hudson Bay op. Zodra er een zogenaamde ‘pot of beluga’s’ is gevonden, ga je het water in. Drijvend aan een touw kijk je het donkere water in, wachtende op de witte walvissen die bij jou langs komen. Beluga’s zijn net zo nieuwsgierig als wij, dus ze komen zeer dichtbij. Steek je hand uit en raak ze aan! Een magische ervaring die je de rest van je leven bij blijft. Een absolute must om je verblijf in de Lazy Bear Lodge compleet te maken.

Beluga Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook