Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

IJsberen spotten in de zomer

16 februari 2018 door Sander Leystra

Churchill wordt ook wel de Polar Bear Capital of the World genoemd en met recht. In de zomer- en herfstperiode komen hier veel ijsberen langs. Op het ijs in de Hudson Bay is waar deze prachtige dieren leven, maar wanneer de zomer nadert wordt het ijs minder en dunner. Nabij Churchill is de plek waar de baai als eerste dichtvriest en waar de ijsberen dus weer het ijs op kunnen. In de zomer eten ze niet en hangen ze een beetje rond, wachtend op de winter. Het dorp ligt midden in hun leefgebied, waardoor ze dus dicht bij de mensen komen die hier wonen. Zo is hier het toerisme ontstaan.

IJsbeer Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

In de zomer is er zeker een kans om ijsberen te spotten, maar je dient wel goed om je heen te kijken. Door het ruige gebied vallen ze bijna niet op en wat op een rots lijkt kan dus zomaar bewegen. Je kunt gewoon door het dorp wandelen, alleen word je wel aangeraden dit samen te doen en niet later dan 22.00 uur de straat op te gaan. Er is een ‘bear patrol’ die alles goed in de gaten houdt, echter het blijft wildlife dat zomaar ergens op kan duiken.

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Met de prachtige Coastal Boat Tour vaar je langs de prachtige kust van de Hudson Bay, op zoek naar de verschillende dieren die hier leven. Je gaat onder andere naar de mond van Seal River waar de kans op ijsberen spotten nog groter is.

Beluga Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

In de zomer ligt de focus meer op excursies met de beluga walvissen, maar er is ook een kans ijsberen te zien. Wil je echt speciaal voor de ijsberen naar de Lazy Bear Lodge? Ga dan in oktober of november voor de Ultimate Polar Bear Adventure.

Lazy Bear Lodge - Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Lazy Bear Lodge - Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook