Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

De hoogtepunten van Seattle

6 januari 2017 door Sabine van der Kolff

Seattle zal je zeker weten verrassen. Deze prachtige stad ligt schitterend aan Elliot Bay. Seattle is divers, bruisend en er is meer dan genoeg te doen. Hier kom je niet in het massatoerisme terecht, maar ben je meer tussen de locals. Seattle noemt men ook wel Emerald City. Dit komt vanwege de groene omgeving waarin de stad zich bevindt. Seattle ligt immers in de staat Washington, ook wel de Evergreen State genoemd. Ontdek Seattle tijdens jouw rondreis door Amerika. 

Seattle - Washington State - Doets Reizen

De hoogtepunten van Seattle

Space Needle 

De Space Needle is de uitkijktoren van Seattle. Die moet je zeker een bezoekje brengen, want je hebt er een waanzinnig uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Je ziet de prachtige haven en de Pacific Ocean. De beste tijd om naar de Space Needle te gaan is rond zonsondergang. Op de top van de Space Needle bevinden zich twee in de ronddraaiende restaurants, tijdens het diner zie je de hele omgeving langskomen.

Seattle - Washington State - Doets Reizen

Chihuly Glass Museum 

Met open mond loop je langs de prachtige kunstwerken in het Chihuly Glass Museum. Je kijkt je ogen uit naar de meest bijzondere creaties in dit glasmuseum. 

Pike Place Market 

De wereldberoemde Pike Place Market is de oudste publieke landbouwmarkt van Amerika. Elke verkoper op de markt mag zich enkel richten op één soort product. Dus een visboer mag bijvoorbeeld geen wijn of groenten verkopen. Een groenteboer mag alleen groenten en fruit verkopen. Er wordt alleen maar gewerkt met eerlijke en biologische producten. De markt wordt opgevrolijkt door straatartiesten en gezellige restaurants en koffiebars. 

Seattle - Washington State - Doets Reizen

De geboorteplaats van Starbucks

Starbucks is bij iedereen bekend en komt oorspronkelijk uit Seattle. Er is een Starbucks vestiging op de Pike Place Market, maar deze vestiging mag geen etenswaren verkopen. Je kunt hier dus enkel van koffie en thee genieten. Het merendeel van de mensen denkt dat deze Starbucks de eerste is van Seattle, maar dat is niet correct. De eerste drie Starbucks zijn er namelijk niet meer. Officieel was dit de vierde locatie, maar is dus wel de oudste vestiging welke nog altijd in open is.

Seattle - Washington State - Doets Reizen

Boeing Factory

Even buiten Seattle vind je de Boeing Factory in Everett. In het Future of Flight Aviation Center kom je alles te weten over de commerciële straalvliegtuigen en de productie daarvan. Vanaf het centrum kun je ook een 90-minuten durende tour maken naar de vliegtuigfabriek, waar de Boeing 747, 767, 777 en 787 worden gebouwd. Tip: reserveer deze tour vooraf, zodat je zeker weet dat je mee kunt. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook