Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Onze favorieten in de 'Four Corner Area'

14 april 2017 door Elske Doets

Dieprode rotsformaties, canyons, lavavelden, reusachtige cactussen en zelfs Dino tracks! Je vindt het allemaal tijdens je rondreis in de 'Four Corner Area' in zuidwest USA. Dit veelzijdige gebied wordt zo genoemd omdat de vier staten Arizona, Utah, Colorado en New Mexico hier met hun haaks gehoekte grenzen tegen elkaar aanliggen. Hieronder vind je onze favorieten...

Four Corners Monument - Arizona -  Doets Reizen

Mooiste route in de Four Corner Area

Met stipt op nummer een is dit Valley of te Gods in Utah. Een aantal kilometer voor het plaatsje Mexican Hat ligt het begin van de scenic drive die door Valley of the Gods gaat. Deze weg is 17 mijl (27 km) lang en onverhard. Hoewel het vlakbij Monument Valley ligt, is het lange tijd een verborgen juweel geweest in Utah. Grote voordeel is dat het er totaal niet druk is en het is net alsof je even weg bent van de bewoonde wereld. Valley of the Gods bevind zich in het land van de Navajo Indianen. De bekendste rotsformatie die je tegenkomt in de Valley of the Gods is Hat Rock. Deze lijkt op een figuur met een Mexicaanse sombrero op en het nabij gelegen dorp Mexican Hat dankt daar zijn naam aan.

Valley of the Gods - Monument Valley - Utah - Doets Reizen

Het hoogtepunt van de Four Corner Area

Grand Canyon National Park blijft indrukwekkend. De imposante Canyon is zo’n 450 kilometer lang, 6 tot 30 kilometer breed en 1.600 meter diep. De South Rim is populair en eenvoudig toegankelijk. De uitzichtpunten rondom de South Rim geven je een prachtig uitzicht op de Canyon. Hoe groot en diep de Canyon echt is zie je het best vanuit de helikopter.

Mooiste museum in Arizona

Pima Air Museum in Tucson. In dit museum vind je allerlei vliegtuigen die opgesteld staan binnen en in de openlucht waaronder een Airforce one toestel president John. F. Kennedy en een gigantische B-52 bommenwerper. Een must see voor elke vliegtuigliefhebber!

Verblijf op een ranch in Arizona 

Tanque Verde Ranch in Tucson. Ultiem genieten tussen de cactussen met een hoog western gehalte. Neem deel aan een paardrijtocht of kies voor het mountainbiken. Het past precies bij de omgeving. 

Bijzondere dieren in West Amerika

De Roadrunner. Een volgens die bekend is uit de tekenfilmpjes 'Roadrunner en Coyote'. Hij heeft iets kortere poten maar loopt zeker snel. Wij hebben deze gespot in Saguaro National Park in Tucson, Arizona. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook