Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

Natuurparken in Colorado

18 juli 2019 door Anouk Gortzak

Maak kennis met de pracht in de geweldige staat Colorado tijdens jouw vakantie West USA! Aan natuur geen gebrek in Colorado. De Black Canyon of the Gunnison National Park en Mesa Verde National Park zijn de letterlijke hoogtepunten van je bezoek aan Colorado. 

Bezoek Mesa Verde National Park

Als je Mesa Verde National Park inrijdt gaat de weg namelijk alleen nog maar omhoog. Via een mooie bergroute langs de groene bomen, kom je steeds hoger met adembenemende uitzichtpunten. Naast de prachtige uitzichten, staat het park bekend om haar geschiedenis. In het park kan je namelijk zogenaamde 'dwellings' bekijken. De letterlijke vertaling voor dwellings is woningen. De meest bekende zijn de Cliff Dwellings. Dit zijn rotswoningen die gebouwd zijn in de rots van een canyon. De bovenkant van de rots lijkt wel een soort dak te zijn, maar of dit ook zo was bedoeld is onbekend. 

Mesa Verde National Park - Colorado - Doets Reizen

Boek een tour langs de rotswoningen van de indianen

Je kunt zelf door het park rijden en de pithouses en rotswoningen bekijken. Een betere manier is echter om de 700 Years Tour te boeken. Wij vonden deze tour echt de moeite waard. Je bezoekt namelijk Cliff Palace, de grootste toegankelijke rotswoningen die je normaal niet gemakkelijk kunt bezoeken. 

Morefield Camp - Mesa Verder National Park - Colorado - Doets Reizen

Mesa Verde heeft al onze verwachtingen overtroffen. De prachtige uitzichten en groene canyons zijn fantastisch om te bekijken, maar om de dwellings te bezoeken en de geschiedenis erover te leren was een van onze hoogtepunten van de reis!

Bezoek de Black Canyon in Colorado 

De Black Canyon staat bekend om haar lange, diepe en smalle kloven. De wanden zijn op sommige plekken wel 600 meter hoog en vangen daarom weinig zonlicht, waardoor de canyon nog donkerder lijkt. Vandaar ook de naam Black Canyon. De Gunnison River loopt door de canyon heen en heeft deze in miljoenen jaren tijd uitgesleten tot de canyon die het nu is.

Black Canyon of the Gunnisson National Park - Colorado - Doets Reizen

Wandelen in de Black Canyon 

De South Rim van de canyon is het meest toegankelijk. Er loopt een weg van ongeveer 11 kilometer langs de canyon met verschillende stopplekken met allemaal weer andere fantastische uitzichtpunten. Veel uitzichtpunten liggen vrij dicht bij de parkeerplaats. Voor andere uitzichtpunten moet je de benenwagen nemen. Mijn favoriete uitzichtpunt was Warner Point. Heen en terug was dit ongeveer 2,5 kilometer, met af en toe een flinke klim.

Black Canyon of the Gunnisson National Park - Colorado - Doets Reizen

Naast de prachtige uitzichten, was de ervaring van dit park nog wel het meest bijzonder. We zijn namelijk bijna geen toeristen tegen gekomen! En dat in juni. We kwamen zo nu en dan Amerikanen tegen die zelf op vakantie waren, maar de meeste mensen waren locals. We hebben de meest schitterende uitzichtpunten bezocht waar we alleen waren zonder andere bezoekers. Dat hebben we in geen ander Nationaal Park meegemaakt.

Black Canyon of the Gunnisson National Park - Colorado - Doets Reizen

De prachtige natuur, bijzondere geschiedenis en uitgestrektheid maken de Black Canyon of the Gunnison en Mesa Verde National Park een echte onontdekte parel!  

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook