Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Drie unieke Rockefeller Center-momenten

22 april 2016 door Melvin Malepaard

Rockefeller Center: een stad in een stad. 

Nooit sla ik een bezoekje aan Rockefeller Center over tijdens een Stedentrip naar New York. Dit beroemde gebouwencomplex in het hart van Manhattan, was een gift aan de inwoners van New York geschonken door de invloedrijke en puissant rijke John D. Rockefeller jr. Hij stichtte het center als werkgelegenheidsproject tijdens de Grote Depressie van de jaren dertig van de vorige eeuw. 


Dagelijks komen er zo’n 275.00 New Yorkers en toeristen in deze in art deco-stijl opgetrokken City in the City. Het Center bestaat uit verschillende wolkenkrabbers die met elkaar verbonden  zijn door de Concourse, een ondergronds winkelcentrum.


Het meest gefotografeerde en wereldwijd bekende plekje is de schaatsbaan. Zomers verandert deze in  de Lower Plaza: een binnenplein gedomineerd door een in glimmend gouden beeld van Prometheus, omringt door veel winkels en restaurantjes.

NBC Studio's

In het Rockefeller Center vind je onder andere het GE Building, met in de lobby de beroemde muurschilderingen van Diego Rivera. In het enorme gebouw is onder meer het hoofdkwartier de National Broadcasting Company (NBC), waar dagelijks meerdere rondleidingen worden verzorgd. Als je vroeg komt (vóór 10:00 uur), neem je en passant de opnames van de razend populaire Today Show mee. Wie echt geluk heeft, wordt ook nog eens live geïnterviewd door presentatoren. Wie weet worden dat jouw fifteen minutes of fame!


Top of the Rock Observation Deck

Maar het aller-leukste is natuurlijk Top of the Rock, zo heet het uitzichtterras van Rockefeller Center. Vanaf het Observation Deck op de 70e verdieping van het GE Building heb je veruit het mooiste uitzicht van heel New York. Wat je vanaf het Empire State Building niet kunt zien, zie je vanaf de Top of the Rock juist heel goed: Central Park én het Empire State Building. Spectaculair!  Daarbij is de hele setting van je bezoek heel stijlvol door de luxe art-deco uitstraling.


Bar SixtyFive

Voor een drankje onder het genot van een overweldigend uitzicht adviseer ik je in Bar SixtyFive of de Rainbow Room te kijken. Beide liggen een paar verdiepingen onder Top of the Rock Observation Deck, en zijn dus prima met elkaar te combineren. Bar SixtyFive is luxe en sfeervol, en te vinden op de, hoe kan het ook anders, 65e verdieping . Bar SixtyFive is open van maandag tot vrijdag van 17 tot 24 uur. Nette kleding is vanzelfsprekend vereist, maar dat past ook goed bij de beleving. De inrichting van deze hippe bar is indrukwekkend en smaakvol. Bezoek je New York in de zomermaanden, dan heb je helemaal geluk, want dan is de rooftop bar geopend. Je zult begrijpen: het uitzicht is onovertroffen door het decor van iconische wolkenkrabbers en flikkerende lichtjes. Tip: reserveer wel even een plekje om teleurstellingen te voorkomen. 


Rainbow Room

Wie een Classic New York Experience zoekt, kan ik maar één ding adviseren: reserveer een tafeltje in de gloednieuw gerenoveerde Rainbow Room. De Rainbow Room is te vinden in het Rockefeller Center gebouw en geeft invulling aan de term grandeur! Het is alsof je op een luxe cruiseschip bent, maar dan mét een million dollar view op het Empire State Building. De Rainbow Room is iedere zondag open voor een exclusieve brunch. Voor de ramen hangen Swarovski-gordijnen, zodat de hele zaal in alle kleuren van de regenboog kleurt. Reserveer minstens 60 dagen van tevoren! 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook