Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Genieten in New York

17 april 2015 door Sabine van der Kolff

Het was inmiddels al weer zeven jaar geleden dat ik in New York was geweest, dus ik kon niet wachten om weer te gaan! We hadden vooraf een goede planning gemaakt, om naast het bezoeken van onze hotels en appartementen, ook tijd over te hebben voor musea, slenteren door verschillende wijken en leuke excursies te doen, zodat wij onze klanten nóg meer leuke tips kunnen meegeven. Een van de hoogtepunten vind ik persoonlijk het High Line Park. Een prachtig park, gebouwd op een oude spoorlijn boven de grond. Vroeger reden hier de goederentreinen die hun spullen langs de warenhuizen in Chelsea en Meatpacking brachten. De uitzichten zijn super, echt een aanrader! Leuk is om bij 30th Street op de stappen en dan te eindigen in Chelsea, zodat je meteen daarna naar de Chelsea Market kunt. Deze overdekte markt is heel sfeervol, met bijzondere winkeltjes, wijnbarretjes, knusse restaurants en bakkertjes waar je heerlijke broodjes kunt kopen.

Highline Park - New York - Doets Reizen

Afhankelijk van waar je verblijft in Manhattan, kun je veel lopend bezoeken. Dat is natuurlijk het allerleukst, want zo zie je het meest. Maar voor de langere afstanden is ook de metro top! Een kaartje voor een week kost maar 32 dollar per persoon en daarmee kun je niet alleen heel Manhattan aandoen, maar ook de andere stadsdelen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan Williamsburg, dat in het noorden van Brooklyn ligt.

Ik kan Williamsburg iedereen aanraden, wat een leuk sfeertje hangt daar! Er wonen veel verschillende nationaliteiten en culturen en veel kunstenaars, wat je goed kunt zien aan de vele art galleries. Je vindt er geen winkels van grote merken, maar juist de leuke kleinere winkeltjes, lunchrooms en wijnbarretjes. Kortom: echt de moeite waard om hier een aantal uren door te brengen.

Ik zou ook zeker Greenwich Village en SOHO meenemen in je planning, wat een gezellige en mooie wijken zijn dit. Echt mijn favorieten! De oude pandjes zijn opgekocht door rijke inwoners en prachtig gerestaureerd, er bevinden zich talloze hippe koffiehuizen, goede restaurants en off-Broadway theaters. Als je van Italiaans eten houd, heb ik een goede tip: ga eten bij Bar Pitti in Greenwich Village. Overheerlijk, en normaal geprijsd.  

Greenwich Village - New York - Doets Reizen

Een andere leuke manier van reizen binnen Manhattan is de hop on hop off-bus. Wij kunnen vooraf de tickets voor je reserveren. Met deze tickets kun je (48 uur of 72 uur) verschillende ritten door de stad maken, die je langs allerlei highlights brengen. Het is een aanrader om dit meteen één van de eerste dagen te doen, zodat je een goed beeld krijgt van waar de leukste bezienswaardigheden en wijken liggen. Wij hebben bijvoorbeeld de eerste avond de Night Loop gedaan. Echt fantastisch! Met name het uitzicht op de wereldberoemde skyline, met duizenden lichtjes, vanaf de Manhattan Bridge is adembenemend!

Maar ook vanuit de lucht is New York natuurlijk geweldig. Ik heb samen met Ilse een helikoptervlucht gemaakt, super om vanuit de lucht alle prachtige gebouwen, Lady Liberty en Central Park te zien.

Brooklyn Bridge - New York - Doets Reizen

Wat ik je ook echt aanraad is het 911 Memorial en museum bezoeken. Heel indrukwekkend, je kunt hier echt een halve dag voor uittrekken. Het Memorial is natuurlijk al heel bijzonder om te zien. De bijna 3.000 slachtoffers staan gegraveerd in het brons rondom twee grote waterbassins die het hart vormen van het monument. Ze staan op de plek waar de Twin Towers ooit stonden. Je kunt dit gratis bezoeken.

9/11 Memorial Museum - New York - Doets Reizen

Voor het museum moet je wel betalen en vooraf een tijd bespreken. Maar dat is absoluut de moeite waard. Je ziet er overblijfselen van de gebouwen en andere voorwerpen die met de gebeurtenissen te maken hebben. Zo is er een apart gedeelte met foto's en verhalen van de slachtoffers. Zeer indrukwekkend.

Mijn laatste tip is een bezoek brengen aan een show op Broadway. Wij hebben The Lion King gezien. Deze musical is al bijna twintig jaar een begrip in New York en wij snappen wel waarom... Een top voorstelling! Koop vooraf kaartjes bij Doets Reizen, anders moet je ontzettend lang wachten bij de ticketbalies en loop je het risico dat de voorstelling is uitverkocht.

The Lion King - Broadway - New York - Doets Reizen

Tussen al deze bezoekjes door hebben we natuurlijk de accommodaties van Doets Reizen bezocht en omdat dat voor mij al een tijdje terug was, was ik heel benieuwd naar de hotels en appartementen die wij aanbieden. In één woord: perfect! Alle accommodaties hebben een topligging, de kwaliteit is prima en de service is geweldig.

Zoals eerder gezegd, ik heb een fantastische week gehad! Dus mocht je nog meer willen weten over mijn ervaringen en nog meer tips kunnen gebruiken, mail me!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook