Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer
Overzicht

Tips voor een eerste bezoek aan New York City

17 april 2015 door Janette Krijgsman

New York is 'the City That Never Sleeps', waar het straatbeeld met de dag verandert. Deze Amerikaanse metropool is non-stop in beweging, trendy en toonaangevend. Bekend geworden door foto, film en televisie en klaar om door eigen ogen gezien te worden. Door jou!

Waar moet je beginnen in New York?

New York is een grote stad en kent verschillende stadsdelen en er is zoveel te ontdekken in de verschillende wijken. Voor een eerste keer New York moet je natuurlijk is het meest bekende stadsdeel zijn: Manhattan. 

Times Square - New York - Doets Reizen

De highlights van Manhattan

Empire State Building

Ook wel de meest bekende wolkenkrabber. Veel toeristen bezoeken het Empire State Building voor de winkels, maar vooral ook voor het Observation Deck op de 86ste verdieping.

Central Park

Zoals Amsterdam het Vondelpark heeft, heeft New York Central Park. Wie hier niet is geweest, is niet in New York geweest. In het stadspark waar ze wandelen, eendjes voeren, luieren, taartjes eten, vliegeren, sporten, hun schoenen laten poetsen. Middelpunt van het compleet rechthoekige park met de licht heuvelende wegen is The Great Lawn, waar wordt gehonkbald en gevliegerd. Central Park is de groene long van Manhattan en dé plek om tijdens je stedenTrip New York even tot adem te komen.

Central Park - New York - Doets Reizen

Times Square

Het meest beroemde plaatje van New York kan je natuurlijk niet over slaan. Nergens ter wereld zijn zoveel neonreclames, videoschermen en billboards dominant aanwezig als hier. Times Square is het meest indrukwekkend in de avond als het donker is.

High Line Park

High Line Park loopt van het Meatpacking District tot aan Chelsea, en is over een oude spoorweg gelegd. Je loopt dus boven de gewone weg en hebt even geen last van het drukke verkeer. Rondom en op de Highline zijn diverse kunstprojecten tentoongesteld wat zorgt voor een extra dimensie. Het park is het hele jaar geopend en gratis toegankelijk.

Highline Park - New York - Doets Reizen

De wijken van Manhattan

Manhattan kent heel veel wijken en helaas is er vaak te weinig tijd om ze allemaal te zien. Hieronder een aantal aanraders:

Hells Kitchen

Een erg bekende wijk want het ligt pal naast Times Square, maar heeft wel zijn sfeervolle karakter kunnen behouden. Hoogbouw is hier niet toegestaan, waardoor je prachtig uitzicht hebt op de imposante wolkenkrabbers van Manhattan. In Hell’s Kitchen is vind je veel fijne restaurantjes met een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Greenwich Village

Tijdens je StedenTrip New York moet je beslist gewandeld hebben in Greenwich Village om de sfeer te proeven. De wijk heeft een dorps karakter met fotogenieke straatjes en panden. Het is één van de leukste buurten in Manhattan en vormt een soort spinnenweb van straatjes, steegjes, pleintjes en hofjes, gedecoreerd met straatmuzikanten, tekenaars en schilders.

Chelsea

Chelsea, ooit één van de elegantste wijken van de stad en nu een gezellige hotspot vol restaurantjes, winkeltjes en cafeetjes. Verstopt op 75 9th Avenue ligt achter een nietszeggende pui met een smoezelige glazen deur één van de fijnste overdekte markten en winkelcentra van de stad: de Chelsea Market.

Soho

De shoppingbuurt bij uitstek en bijzonder sfeervol door de gietijzeren panden en trendy boetieks. Het beeld van SoHo wordt grotendeels bepaald door de gietijzeren puien die werden neergezet halverwege de 19e eeuw. Het mooiste voorbeeld hiervan is het met kekke dakkapelletjes versierde gebouw Queen in Greene Street. 

SoHo - New York - Doets Reizen

Little Italy

Waan jezelf even in Italië tijdens je bezoek aan New York. Little Italy dankt zijn naam aan de vele Italiaanse immigranten die hier tussen 1880 en 1920 neerstreken. Tegenwoordig biedt Little Italy een bonte verzameling aan winkeltjes, cafeetjes en natuurlijk bergen Italiaanse restaurants.

Upper East Side

Welkom in het reservaat van de rijkste der rijken in New York. Ooit woonden rijke families als de Carnegies, de Fricks en de Vanderbilts in deze statige buurt. Nog steeds zijn de inwoners bepaald niet onbemiddeld. Nergens in New York zijn de huizen en appartementen zo duur als hier. In de Upper East Side is ook Museum Mile te vinden, waarvan de naam al aangeeft wat hier te vinden is.

Museum Mile - New York - Doets Reizen

De andere stadsdelen van New York

Naast Manhattan bestaat New York ook uit The Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island. Bij een bezoek aan New York worden Queens en Brooklyn ook vaak nog meegepakt. 

Queens

Ooit wilden inwoners van Manhattan bij wijze van spreken nog niet dood gevonden worden in Queens. Maar die tijd is voorbij. Hoge huren dreven ook de beter gesitueerden naar Queens. De wijk is voor veel reizigers het eerste stukje Amerika dat ze zien. Een van de hoogtepunten in Queens is het MoMA PS1. Deze aan het Museum of Modern Art (MoMA) gelieerde expositieruimte voor hedendaagse kunst ligt in de wijk Long Island City en heeft geen permanente collectie. Zo kunnen (soms ondergewaardeerde) kunstenaars hier helemaal los gaan. Een topper die je niet mag missen!

Brooklyn

Alleen de brug ernaar toe is al een bezoek waard! Brooklyn wordt met Manhattan verbonden door de enorme dubbeldeks Brooklyn Bridge, die je een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan verschaft. Maar Brooklyn heeft meer te bieden dan alleen die brug. Williamsburg bijvoorbeeld is een heerlijke wijk. En ook Coney Island is een fijne plek. Brooklyn bruist!

Brooklyn Bridge - New York - Doets Reizen  

New York ontdekken met de juiste excursie 

Er zijn zoveel manieren om New York te ontdekken, maar sommige excursies zorgen ervoor dat het net even iets makkelijker kan. 

Hop on Hop off bus

Misschien klinkt het een beetje suf, maar het is de meest efficiënte manier om op een relaxte manier het drukke New York te ontdekken. Ontdek de verschillende wijken en stadsdelen van New York. Met de Sightseeing Pass heb je ook nog hoge kortingen op de beroemde bezienswaardigheden en activiteiten. 

Ontdek New York vanaf het water

Pak de mogelijkheid om de fantastische skyline van New York per luxe zeilschip te bezichtigen! Je vaart o.a. langs het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, en de Brooklyn Bridge. 

Skyline New York - Doets Reizen

Top of the Rock

Vanaf het Observationdeck Top of The Rock heb je prachtig uitzicht over Manhattan en de omliggende wijken. Je kunt bijvoorbeeld het Empire State Building, the Chrysler Building en Central Park zien. Het gebouw vormt het middelpunt van het Rockefeller Center en wordt ook wel 30 Rockefeller Center genoemd. 

TIP: Schaf een metrokaart aan. Het is een ideaal vervoermiddel in New York, waar wij altijd veel gebruik van maken. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook