Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Zuidwest Florida: Naples, Marco Island & the Everglades

25 april 2019 door Sandy Reynhout


Naples - Florida - Doets Reizen

Naples

Naples heeft kilometers lange ongerepte witte zandstranden wat zeer geschikt is voor gezinnen maar ook voor stellen. Naples is een stad die uitstekend  lopend verkend kan worden. Vooral "Old Naples" met zijn downtown gebied  waar zich vele restaurants, boetieks en cafe's bevinden in een mediteraanse sfeer. Als je een authentieke beleving wil hebben dan moet je naar Tin City. Dit gebied gelegen aan Naples Bay is een voormalige visverwerkingsfabriek uit de jaren '20 van de vorige eeuw. Alle gebouwen hebben tinnen daken en er zijn naast 2 restaurants en bars ook diverse winkels te vinden. Nieuw in Naples is het Celebration park. DIt is een park waar je verschillende foodtrucks kunt vinden. Op de Naples Pier kun je genieten van een zonsondergang en de pelikanen bekijken die de zee induiken en weer boven komen met een bek vol vis. Kortom, in Naples zul je je niet vervelen!

Naples - Florida - Doets Reizen

Marco Island

Marco Island is het grootste eiland van de  "10.000 Islands". Het eiland is omgeven door water en aan de andere kant van het eiland liggen ongerepte Mangrove Bossen. Het is de perfecte plek om heerlijk achterover te leunen en te relaxen. Wat je zeker moet doen als je dit eiland bezoekt is een tochtje met de boot om de dolfijnen te kunnen spotten, maar ook naar afgelegen stranden waar je heerlijk een duik kunt nemen in het verfrissende water. Je hebt naast een boottochtje ook de mogelijkheid om te Paddle boarden, jet Ski-en, Kajakken of paragliden. 

Mangrove Tunnel Tour - Everglades National Park - Florida - Doets Reizen

The Everglades

De Everglades verkennen staat op vele "Bucket lists" en er zijn gelukkig vele avontuurlijke manieren om dit te doen. TIjdens de verschillende tours die worden aangeboden kan je veel leren over de verschillende gebieden, de ecosystemen en je hebt kans om "wildlife" te aanschouwen. Je zult vele alligators en verschillende watervogels zien maar ook mooie orchideen en andere bijzondere planten.  Je kunt de Everglades goed beleven door een wandeling over de natuurlijke houten promenades zoals bijvoorbeeld de "BIg Cypress Bend" Promenade. Maar ook een Eco- tour met Everglades Area Tour is een aanrader.  Met een kajak vaar je door het gebied op zoek naar wildlife. Ook een tocht met een airboat is een veel gedane excursie in dit gebied. We raden aan om in Ochopee naar het kleinste postkantoor te gaan die in de USA te vinden is. Breng ook een bezoekje aan Clyde Butcher's Big Cypress Gallery, hier vindt je vele mooie zwart wit foto's van deze legendarische fotograaf. 

Everglades National Park - Florida - Doets Reizen

Everglades National Park - Florida - Doets ReizenGerelateerde reizen

Anderen bekeken ook